marian morar
m install
nello construct

Băile Sărate Turda atunci…și acum!

zamblau eugen

Turda este plină de atracții turistice. Băile Sărate au fost întotdeauna un reper important în acest sens.

O fotografie veche de prin 1930 arată că turdenii cunoșteau proprietățile terapeutice ale lacurilor de aici și implicit ale apei de îmbăiere.

Erau frecventate în sezonul estival, până în toamnă atât cât temperaturile permiteau acest lucru.

Acum sunt pline de turiști veniți din toată țara, care au auzit de proprietățile curative ale apei de la Turda. Și vara trecută sute de persoane au frecventat Băile Sărate Turda nu doar pentru relaxare și bălăceală ci mai ales pentru tratarea diverselor afecțiuni.

Apele minerale clorurate și sodice sunt foarte importante deoarece au o concentrație 225 mg/l, provenite din lacurile sărate aflate în stațiune. Nămolul este de asemenea utilizat pentru tratamente terapeutice. Acesta este extras de sub stratul de aluviuni.

Băile Turda a dobândit statutul de stațiune balneoclimatică în baza Hotărârii Guvernului nr. 926 din 8 decembrie 2016 pentru completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1016/2011 privind acordarea statutului de stațiune balneară și balneoclimatică pentru unele localități și areale care dispun de factori naturali de cură.

Exploatarea potențialului balnear al Turzii a început încă din secolul al XIX-lea când, la inițiativa şi stăruința doctorului Iosif Hanko, a fost înființată stațiunea balneară de la Turda, astăzi Băile Turda.

Foto/ I LOVE Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2