marian morar
m install
nello construct

Avram Gal devine membru al ALIANȚEI, cea mai prestigioasă entitate ce promovează parteneriatul strategic cu SUA

zamblau eugen

Constatăm cu stupoare că situația tensionată dintre Occident si Federatia Rusă se prelungește cu episoade de escaladare din ce în ce mai periculoase.

După ce Federația Rusă a anunțat mobilizarea parțială în încercarea de a inunda frontul ucrainean cu încă 300 de mii de soldați, vedem cum sabotarea gazoductelor North Stream ne aduce mai aproape de scenariul întreruperii totale a aprovizionării cu gaz rusesc a Europei. Rămâne de văzut cum vor reuși decidenții să găsească echilibrul optim între reducerea consumului și identificarea de noi surse de aprovizionare.

În această ecuație se dovedește încă odată ca am avut dreptate, iar Statele Unite reprezintă o parte importantă din soluție, având în vedere resursele de gaz lichefiat pe care le poate exporta către Uniunea Europeană. Sigur că gazul adus de peste Atlantic nu este la fel de ieftin din motive lesne de înțeles, însă alternativa o reprezintă să agonizăm în frig și cu întregi ramuri industriale blocate.

Este limpede că avem nevoie de Statele Unite mai mult ca niciodată în istoria recentă, iar parteneriatul nu vizează după cum se poate constata, exclusiv dimensiunea militară. Este timpul să ducem relația bilaterală și parteneriatul strategic la următorul nivel.

În acest context, am luat decizia de a răspunde pozitiv invitației Fostului ambasador al Statelor Unite în România, dl Jim Rosapepe, de a mă alătura entității numite „ALIANȚA”, organizație ce promovează consolidarea relației SUA-România.

Din consiliul director al Alianței fac parte mai toți ambasadorii americani la București, încăpând cu Excelența Sa, dl David Funderburk (șef de misiune în perioada 1981-1985) și până la Adrian Zukerman, ultimul ambasador în funcție.

De asemena, între membrii organizației putem regăsi politologi de prestigiu, precum Ian Brzezinski, dar și o serie de oameni de afaceri angajați să urce Statele Unite pe podium în topul investitorilor străini din România.

În acest moment, Statele Unite ocupa locul 5 in clasamentul investițiilor străine directe în România, iar toată lumea este perfect conștientă că acest loc este departe de potențialul relației bilaterale. Acesta este și motivul principal pentru care m-am angajat să pun umărul la dezvoltarea relației economice cu Statele Unite.

Este foarte bine că dimensiunea securitară a parteneriatului strategic se dezvoltă în galop, însă nu putem neglija la nesfârșit componenta economică, cea care va face din România un actor stabil și prosper in regiune, capabil să proiecteze această stabilitate și asupra actorilor din proximitatea sa.

De asemenea, am confirmat participarea la reuniunea anuală a Alianței de la Washington, de la finele lunii noiembrie, unde vor fi prezenți membri ai guvernului american, precum și numeroși congresmani, cu toții exprimându-și determinarea de a găsi cele mai bune soluții pentru o relație bilaterală robustă. Voi fi însoțit de oameni de afaceri din România astfel încât să parafăm cât mai multe parteneriate concrete, palpabile, ALIANȚA fiind un forum de lucru extrem de pragmatic, orientat spre rezultate.

Ajunge cu vizitele în care politicienii români vânează fotografii. Furtuna se apropie, iar România a devenit un dig ce trebuie consolidat la timp!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2