Autoritățile realizează că relaxarea a venit „un pic cam devreme”

masca in mana

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că populaţia s-a relaxat „un pic cam devreme” și îndeamnă în continuare la respectarea regulilor de igienă, de distanţare fizică şi purtarea măştii în spaţii închise.

„Suntem de două săptămâni într-o creştere a numărului de cazuri, dar putem gestiona aceste cazuri. Ar trebui totuşi ca cei care şi-au asumat aceste măsuri de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sănătăţii, să le şi respecte. Recomand în continuare prudenţă, precauţie, reguli de igienă, distanţare fizică, purtarea măştii în spaţii închise. Avem şi azi 388 de cazuri noi, 205 cazuri în terapie intensivă. (…) Avem oraşe şi spitale unde secţiile de terapie intensivă sunt pline şi trebuie să transferăm bolnavii în altă parte. Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme”, a declarat Nelu Tătaru marţi, la TVR1, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că măsurile de relaxare care erau programate pentru 1 iulie au fost amânate şi a menţionat că situaţia actuală face parte din „scenariile care erau în analiză”.

În același context aminim că măsurile de relaxare pe care le aveau în plan autoritățile, începând cu 1 iulie, au fost amânate ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din ultimele zile.

Planul autorităților era ca o dată cu 1 iulie 2020 să permită redeschiderea restaurantelor şi să permită organizarea de evenimente private în interior cu mai mult de 20 de persoane, iar în exterior cu mai mult de 50 de persoane. De asemenea, tot de la 1 iulie erau prevăzute şi redeschiderea piscinelor acoperite, a teatrelor şi a cinematografelor.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top