Au început activitățile de cosire pentru combaterea buruienii AMBROSIA ARTEMISIIFOLIA

FB IMG 1625566788302

Ieri ( 05.07.2021), au început acțiunile de cosire a buruienii Ambrosia artemisiifolia, denumită și iarba pârloagelor. Acțiunile se vor desfășura pe o perioada de o lună de zile, mai precis, din 5 iulie până în 5 august 2021, în intervalul orar 10:00-15:00 pe domeniul public din Municipiul Turda.

Ambrosia artemisiifolia este o buruiană invazivă adventivă de carantină, anuală, monoică, cu frunze penat-sectate, originară din America de Nord, al cărui polen poate provoca polinoze, precum: rinită alergică, conjunctivită alergică, astm, leziuni urticariene de contact, buruiana fiind unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic.

Așadar, acțiunea de cosire a buruienii Ambrosia artemisiifolia, are ca scop combaterea acesteia pentru a nu cauza comunității turdene probleme de sănătate precum cele menționate mai devreme.

De asemenea, toți agenții economici și cetățenii turdeni care dețin terenuri, sunt rugați să se mobilizeze în vederea desfășurării acestei acțiuni de cosire pe domeniile private, în curți sau grădini. Buruiana cosită va fi colectata în saci de către cetățeni, urmând să fie colectată în fiecare prima zi lucrătoare a fiecarei luni calendaristice din perioada iulie-august de către SC PRIVAL ECOLOGIC SERVIS SA Turda. Cetățenii sunt rugați să solicite ridicarea acestor deșeuri vegetale la numerele de telefon 0264421148, respectiv 0744916235.

Activitatea de cosire este obligatorie, în baza Legii 62/2018, modificată cu Legea 129/2020 privind combaterea buruienii Ambrosia artemisiifolia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top