Au dispărut bani din contul echipei Sticla Arieșul Turda?! Acuzații privind unele nereguli financiare!

132434780 3722573234429959 4939179378332920827 n

Situația clubului de fotbal Sticla Arieșul Turda este una delicată, conform unor informații apărute după ce consilierul local PMP, Kolozsi Atilla, a solicitat unele informații financiar-contabile privind situația echipei de fotbal.

Conform documentelor, noul președinte al clubului de fotbal, Călin Budișan, care l-a înlocuit pe Gicu Tothăzan, susține că sunt ”dificultăți financiare generate de un management defectuos și cu nereguli al vechii conduceri”. Totodată, oficialul clubului a mai precizat că sunt restanțe financiare către jucători, antrenori și staff-ul auxialiar, în condițiile în care ”cotizația lunară a Primăriei nu a fost achitată din cursul lunii octombrie 2020”.

În baza unui contract de asociere, administrația locală și-a asumat obligația de a vira lunar câte 100.000 de lei în contul clubului de fotbal, în cursul acestui an, iar suma a fost păstrată și în primele 6 luni ale anului 2021, conform unei decizii adoptate recent.

Consilierul PMP Turda, Kolozsi Atilla, a primit și bilanțul contabil al asociației sportive, iar de acolo ar rezulta că există aproape 160.000 de lei, bani ”cash” în casieria clubului, însă nimeni nu știe unde sunt acești bani sau dacă mai există.

”Conform unei interpelări a consilierului PMP Kolozsi Atilla, la care s-a primit răspuns, rezultă că în casieria clubului există sume mari de bani, dar… nu se știe unde sunt!

”La 30.11.2020 conform balantei de verificare, excedentul realizat a crescut de la 89.899,70 lei la 186.019,28 lei , deci o crestere cu 96.119,58 lei , 31.740,93 lei bani in conturi, bani in casieria unitatii 159.095,12 lei”, a menționat un expert contabil consultat de către consilierului PMP Turda.

Cu toate acestea, există restanțe către sportivi și antrenori, iar Primăria Turda nu a mai virat bani, având restanțe la nivelul lunii octombrie 2020. Totuși, primarul Cristian Matei a promovat ieri un proiect de hotărâre prin care se continuă acordarea sumei lunare de 100.000 de lei și în intervalul ianuarie-iunie 2021 (votat de majoritatea PNL-UDMR), deși e demonstrat că există surplus de bani necheltuiți!

E adevărat: banii au dispărut! Probabil acesta este interesul, de fapt, și nu știm noi…

Și mai există un aspect care trebuie dezbătut. Până acum, primarul Cristian Matei ne spunea că lunar se verifică modul în care se cheltuie banii, pentru că altfel nu se acordă o nouă tranșă lunară. Din datele financiare nu rezultă acest lucru!

Există 2 variante:

– Nu s-a verificat modul în care se cheltuie banii, dar s-au virat noi tranșe lunare în contul clubului (ajungându-se astfel la excedent financiar și la sumele imense care, teoretic, figurează în casieria clubului, dar cel mai probabil au fost luați de cineva, fiind mai degrabă… dispăruți!)

– S-a verificat modul în care se cheltuie banii, iar primarul Cristian Matei este și el responsabil și implicat în dispariția banilor alocați clubului de fotbal.

În oricare dintre variante, primarul Cristian Matei ar trebui să dea explicații! Pentru că e vorba de modul în care se cheltuie banul public!”, au acuzat cei de la PMP Turda.

Sticla Arieșul Turda se află pe locul 7 din 10 echipe care se află în seria 9 a Ligii 3 de fotbal, după 10 etape (tur de campionat + 1 etapă din retur), la 12 puncte de locul 2, care le-ar fi permis continuarea luptei pentru promovarea în Liga 2.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top