Au apărut bureții de rouă în piețele turdene! Autoritățile vă îndeamnă să cumpărați din locuri autorizate!

bureciori

După ploile abundente din ultima perioadă s-au înmulțit ciupercile pe câmp, în păduri și nu numai, iar culegătorii nu au întârziat să apară.

În piața centrală din Turda comercianții de sezon vând bureți de rouă, la prețuri atractive dar autoritățile vă îndeamnă să consumați hribi doar din locuri autorizate pentru a evita intoxicările.

„Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolata, Ministerul Sănătății recomandă populației să nu consume ciuperci cumpărate la colț de stradă ori culese din pădure, chiar dacă știu sa le deosebească pe cele comestibile de cele otrăvitoare. Intoxicațiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană. Pot fi cauzate atât de nedeosebirea corecta a tipurilor de ciuperci cât și de fenomenul de încrucisare cu spori între ciupercile comestibile și cele otrăvitoare” transmit specialiștii.

Ciupercile culese trebuie sa fie depozitate în coșuri sau ambalaje care să le ferească de deteriorări, deoarece, în procesul de degradare, se produc substanțe toxice care determină tulburări gastrointestinale, uneori violente, care pot fi la fel de periculoase ca și intoxicatiile cu ciuperci otravitoare.

La Turda vânzătorii ambulanți le comercializează direct în pungi de plastic!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top