nello construct

Atenție la păcăleala prin „metoda ghiulul”! O clujeancă…

Metoda de înșelăciune e veche dar mai sunt persoane credule care cad victime șarlatanilor. „Metoda ghiulul” a revenit la Cluj.

Această păcăleală este foarte simplă, de obicei o persoană necunoscută vă va aborda cu o poveste falsă, ca să vă convingă să îi dați o sumă de bani pentru un ,,inel prețios”, pe care l-a găsit sau pe care trebuie să îl vândă urgent pentru a face rost de bani.

O tânără a avut parte de o experiență cel puțin ciudată în Gara Fany din Cluj-Napoca atunci când a fost abordată de un astfel de individ.

,,Salut. Am pățit ceva suspect și voiam sa va întreb dacă ați pățit sau e un nou scam.

Stăteam jos liniștită. Un domn se pune vorbind la telefon și se apleacă la un moment dat și „gaseste” o verigheta de aur pe jos.

Îmi arată și mă întreabă dacă e al meu. Zic nu. Zâmbește și tot ma pune sa mă uit la el. Ii zic ” uitați ca este aici centotrans, fata aia lucrează aici lasati-l acolo”. El nu. Insista și mă întreabă dacă sunt măritată. Zic da. Apoi iar îmi arată inelul. Ii zic lasati-l la fata aia. Cine l-a pierdut poate vine înapoi și îl ia. Apoi încearcă sa mi-l pună în mână. Moment în care zic nununu. Și îmi trag mana. Domnul pleacă cu inelul în buzunar.

Întrebarea mea e: ați pățit așa ceva? Eu miros ca e un mod dubios și nou de scam.

Dacă v-ati pierdut verigheta la autogara azi. E la un domn dubios.”, a scris tânăra pe o rețea de socializare.

Clujenii au răspuns imediat explicându-i că păcăleala este foarte veche sau povestind experiențele lor cu această înșelăciune, anunță stiridecluj.ro 

Se pare că infractorii care practică această păcăleală o fac peste tot prin oraș.

Oamenii legii au și câteva sfaturi pentru a nu cădea pradă infractorilor:

Să achiziționați produse doar de la agenții economici care oferă certificate de garanție pentru marfa vândută. Evitați în acest fel achiziționarea unor produse contrafăcute;

– Nu vă lăsați acostați de persoane pe stradă, iar dacă se întâmămplă, fiți sceptici față de aceștia. Nu le încredințați bani sau bijuterii, chiar dacă vă promit că vi le vor înapoia;

– Nu aveți încredere în intermediari ori comisionari neautorizați, sau în persoanele care promit câștiguri miraculoase;

– Manifestați prudență și nu oferiți stăinilor detalii despre situația dumneavoastră financiară.

Dacă suspectaţi comiterea unor fapte de genul celei de mai sus, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: