Atenție la aceste mail-uri! Poliția: Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite”!

3D95E22F-29F4-4678-8FB5-3501E5F8DFD7

Poliția Română vrea să atenționeze cetățenii în legătura cu niște mail-uri ce apar sub forma unor invitații, însă este doar o altă modalitate a hackerilor de a intra în calculatorul dumneavoastră.

„Ați primit şi dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU aţi dat curs <invitaţiei neobişnuite> de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă. La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului şi încercăm să nu cădem <pradă> acestor atacuri de tip #phishing”, este mesajul postat de Poliţia Română.

Mesajul la care fac referire polițiștii are în centru o bancă, iar conțunutul este fals. Hackerii încearcă să înşele oamenii, anunțându-i că au contul blocat şi le cere să-şi actualizeze datele pentru a remedia situația.

Rugămintea poliţiştilor este aceea de a discuta cu bunicii sau persoanele dragi care pot fi vulnerabile în faţa acestor situaţii.

„Verificaţi cu atenţie adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceţi date personale şi asiguraţi-vă că sunteţi pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteţi acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, transmit polițiștii.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top