Atenţie: mega-escrocheria cu maşinile de cusut revine!

nello construct

Mega-escrocheria cu colecţionarul de maşini de cusut germane revine! În ultimele zile, mai mulţi elevi turdeni au fost păcăliţi să lipească afişe prin tot oraşul, promiţându-li-se câteva zeci de lei pe zi de lipit afişe. S-au făcut chiar mai ulte „echipe”, care acţionau dimineaţa sau spre seară, în funcţie de disponibilitate. Însă, când a fost să-şi primească banii, cel cu care s-au înţeles… nu a mai răspuns la telefon!

Pe afişe era scris: „Colecţionar german, cumpăr maşini de cusut mărci germane: Zingher, Singer, Naumann, Gritzner, Fenix, Pfaff. Ofer 45.000-50.000 de euro. Plata pe loc. Tel: 0741-312373”. Tineri „angajaţi” să lipească afişe habar nu aveau că în spatele acestor anunţuri stă un grup de escroci, care s-au folosit de ei pentru a nu fi depistaţi atunci când persoanele escrocate urmau să facă plângeri la Poliţie.

 

 

Cum acţionează grupul escrocilor? Foarte simplu. Anunţul este citit de persoane care au astfel de maşini acasă şi fiind o perioadă de criză, se gândesc că Dumnezeu le-a pus mâna în cap, pentru că au şansa să câştige zeci de mii de euro. Şi sună la numărul indicat, unde li se cere o serie a maşinii, după care li se spune că maşina are valoare doar dacă este cumpărată cu „perechea” ei, dar deţinătorul nu vrea s-o vândă. Totuşi, cel de la capătul telefonului se oferă să-i dea numărul de telefon al celeilalte persoane, pentru a mai „insista” posesorul maşinii de cusut. Şi acesta, normal, sună la acel număr de telefon şi e dispus să ofere o sumă mare, pentru că ştie că va primi 50.000 de euro. El habar nu are că la capătul celălalt al telefonului este un escroc din acelaşi grup infracţional, care-i vinde maşina cu 5.000 de euro (de exemplu) şi apoi dispare. Când posesorul maşinii de cusut, care a sunat iniţial la numărul indicat pe afiş, sună bucuros la numărul indicat, îşi dă seama că fie nu se mai răspunde de la celălalt capăt, fie cartele este aruncată fie… şi variantele sunt multimple. Şi rămâne cu banii aruncaţi pe o maşină de cusut fără valoare.

 

 

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: