m install
petlinii
nello construct

Atac de cord, în timp ce făcea exerciții de culturism în Sala Sporturilor! A murit!

floris

O persoană care făcea culturism la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii, a decedat în această seară, după un stop cardiac, dar și pe fondul faptului că intervenția unei ambulanțe dotate s-a făcut cu întârziere, iar la spitalul din localitate nu exista un defibrilator!

 

Cornel Cadar avea 46 de ani și a mers la sală pentru a-și face obișnuitele exerciții de forță. La un moment dat, în timp ce voleibaliștii de la CSM Câmpia Turzii își terminaseră antrenamentul și se pregăteau să părăsească sala, au auzit strigătele soției victimei, care a solicitat ajutor.

S-a sunat imediat la 112, iar doi sportivi au încercat să-l resusciteze. Cei doi voleibaliști, Ciortea Marius și Cîmpean Tudor, au depus eforturi consistente, atât până la sosirea ambulanței, cât și după ce a fost dus la spitalul din Câmpia Turzii. Tudor Câmpean a fost steward la Wizz Air și a făcut cursuri de resuscitare.

Inițial, prima ambulanță a venit de la Turda, la 30 de minute și ceva după apelul efectuat la 112. Nu era dotată cu defibrilator. Victima a fost dusă la spitalul din Câmpia Turzii. Acolo, o nouă surpriză: nu exista un defibrilator! Așa că cei doi sportivi au continuat să-i facă exercițiile de resucitare. Între timp, s-a sunat la Cluj-Napoca, iar de acolo a venit un echipaj SMURD. A ajuns la spitalul din Câmpia Turzii după mai bine de o oră. Prea târziu… Victima a decedat!

Citește și:

Scandal cu ambulanțele din Câmpia Turzii! Umblă aiurea, prin Cluj!

Absența unui defibrilator pe ambulanță, dar și la spital, este strigătoare la cer! Cum poți efectua o intervenție de urgență în astfel de cazuri, dacă nu ai aparatura necesară pentru minima resuscitare?! Pe de altă parte, faptul că s-a așteptat o oră și ceva până la sosirea unei ambulanțe SMURD, care ar fi putut efectua unele intervenții de resuscitare, este și acesta un aspect care merită readus în discuție, pentru că mor oameni cu zile, în timp ce spitalul nu are un compartiment de primiri-urgențe, dar nici aparatura necesară unor intervenții în astfel de cazuri.

Pe un site de specialitate, un defibrilator portabil, fabricat în Germania, costă maxim 25.000 de lei. O sumă infimă, la câte cheltuieli aiurea se fac.

În primăvara acestui an, opinia publică din Câmpia Turzii a fost scandalizată de o altă situație, în care o ambulanță a ajuns la locul solicitat după vreo 5 ore și numai după ce primarul Dorin Lojigan, aflând de caz, a sunat personal la 112.

Citește și:

Există DOVADA! Serviciul de Ambulanță din Câmpia Turzii acționează doar la ”pile”!

UPDATE:

Conducerea Spitalului susține că există defibrilator la Spital, dar că nu s-a putut interveni, pentru că nu avea puls. Se va transmite un comunicat de presă cu detalii.

De asemenea, cei de la Ambulanță susțin că inclusiv autospeciala avea defibrilator, că a fost conectat, dar că victima nu avea suflu sistolic, iar din acest motiv aparatul nu descarcă șoc.

Citește și:

Poziția Spitalului Municipal Câmpia Turzii, în cazul victimei decedate la sala de sport

UPDATE:

Sportivul care a încercat din răsputeri să-l salveze pe Cornel Cadar, voleibalistul de la CSM Câmpia Turzii – Tudor Câmpean, a relatat cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat, de fapt!

Citește și:

Ce spune sportivul care a încercat din răsputeri să-l salveze pe Cornel Cadar, victima unui atac de cord la Sala Sporturilor!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: