Astăzi s-a semnat acordul de cooperare între Municipiul Câmpia Turzii și orașul Cimișlia din Republica Moldova (VIDEO)

330197DA-F12C-4E40-A41D-BE28D962120E

29 iulie este, începând de anul acesta, o zi cu dublă însemnătate pentru cetățenii din Municipiul Câmpia Turzii. Pe de-o parte este celebrată Ziua Imnului Național, iar de pe altă parte înfrățirea cu orașul Cimișlia din Republica Moldova.

După manifestările dedicate Zilei Imnului ținute în Piața Tricolorului, a avut loc ședința festivă în sala Palatului Cultural “Ionel Floașiu” unde s-a semnat acordul de cooperare între Municipiul Câmpia Turzii, județ Cluj, România și orașul Cimișlia, raionul Cimișlia, Republica Moldova. 

Pe lângă reprezentanții Municipiului Câmpia Turzii și orașului Cimișlia, la eveniment a fost prezentă și Irina Munteanu, subprefectul Clujului, care a ajutat cu procesul de înfrățire între cele două localități.

Cei doi primari, Dorin Lojigan și Sergiu Andronachi, au rostit câteva cuvinte despre acest proces și despre ce poate însemna pe viitor relația de cooperare dintre localități, pe plan cultural, economic și nu numai.

Dorin Lojigan a spus că și-a dorit o astfel de colaborare cu un oraș de peste Prut încă de la primul mandat ca primar al orașului, iar întâmplarea a făcut ca în anul 2018, după mai multe încercări nereușite, primarul orașului Cimișlia să fie prezent la un eveniment cultural din Câmpia Turzii, iar de acolo s-a ajuns la semnarea acordului de astăzi.

După ședință, cei doi edili ne-au oferit un interviu pe care îl puteți urmări integral mai jos:

Te rugăm să accepți cookie-urile YouTube pentru a viziona acest video. Acceptând, vei avea acces la conținutul video de pe canalul YouTube al TurdaNews, care este un serviciu oferit de o terță parte.

YouTube – politica de confidențialitate 

Dacă accepți, opțiunea ta va fi salvată și pagina se va reîncărca cu noile setări.

 

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top