nello construct

Asociația Pro Infrastructură: Lotul Chețani-Câmpia Turzii va fi inaugurat cu 9 luni înainte de termen! (VIDEO)

Vești tot mai încurajatoare vin de pe șantierul autostrăzii Transilvania, mai exact de pe lotul Chețani-Câmpia Turzii.

Acolo antreprenorii Strabag și Geiger fac o adevărată demonstrație de forță pentru inaugurarea înainte de termen a bucății de autostradă. Astfel municipiile Cluj-Napoca și Târgu Mureș vor fi legate între ele de 113 km. de autostradă.

Asociația Pro Infrastructură anunță că după ce a monitorizat din dronă lucrările la Autostrada Transilvania, zona de 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani, e posibil ca municipiile Târgu Mureș și Cluj-Napoca să fie legate de Autostrada A3 între Ungheni și Nădășelu până la sfârșitul anului 2023.

„Strabag și Geiger, au rupt toate normele și au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen.

Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. S-a intrat în teren la sfârșit de noiembrie 2022 pe un șantier aflat la aproximativ 38% stadiu fizic în momentul rezilierii.

Cei doi constructori, jucând pe teren propriu, s-au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică neobișnuit de secetoasă și acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri.

Umblă vorba prin târg că se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională însă noi i-am îndemna pe politicieni să nu forțeze nota, iar pe antreprenori să nu cadă (ca alții, vezi A7 Centura Bacău) în capcana grabei care strică treaba doar ca să dea bine la televizor.

Felicitări managerilor, inginerilor și muncitorilor „simpli” ai Strabag, Geiger și ai subcontractorilor lor! Le dorim spor la bună treabă pe ultima sută de metri” anunță Pro Infrastructură într-o postare pe pagina de Facebook.

Vezi video realizat pe 1 noiembrie de Asociația Pro Infrastructură cu lotul Chețani-Câmpia Turzii:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: