Asfaltările și realizarea de rigole se derulează cu succes la Luna (Video)

Giurgiu iulie

Proiectul pe măsura 7.2 se desfășoară în ritm rapid la Luna, acesta urmând să fie finalizat mult mai repede decât termenul prevăzut inițial.

În prezent se lucrează la șanțuri și rigole, dar și la accese la proprietăți.

Valoarea proiectului este de 1 milion de euro, fonduri europene, cu termen de finalizare luna iunie a anului 2022.

Primarul Aurel Giurgiu spune că acesta va fi finalizat mult mai repede însă, în prezent lucrarea fiind edificată în proporție de 95% în prezent.

„Spre bucuria noastră am reușit să asfaltăm și cartierul romilor, acolo s-au introdus toate utilitățile. Au toate condițiile, chiar dacă sunt la marginea satului Luna, sunt toate facilitățile, apă, gaz, canal, electricitate și acum și asfalt” explică Giurgiu.

Se lucrează și la podurile din comună dar și la drumurile de câmp.

Edilul spune că drumurile de câmp sunt nivelate și apoi pietruite pentru a facilita munca agricultorilor care desfășoară diverse activități în această perioadă și pentru ca aceștia să poată intra cu utilajele pe proprietăți.

Vestea bună este că dispensarul uman de la Luncani va fi dat și el în folosință în curând. Termenul avansat este luna august a acestui an. Singura problemă este branșamentul la rețeaua electrică.

Ca o noutate, pe lângă medicina de familie, acolo va funcționa și un cabinet stomatologic, care va deservi zona.

În ceea ce privește cartierul de locuințe Avram Iancu, s-au făcut toate demersurile pentru obținerea avizelor de introducere a utilităților . Acolo a apărut o problemă relată de obligativitatea Primăriei Luna de-a asigura protecția magistralei de gaz prin operațiunea de cămășuire în tuburi de oțel în zonele de intersecție cu străzile proiectate. O operațiune care nu a fost „prinsă” în proiectul inițial și care va necesita o cheltuială suplimentară.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top