fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

img9711t1

Totul pare să revină la normal în sportul din România, după ce astăzi Ministerul Tineretului și Sportului a emis un comunicat prin care se anunță că metoda de testare pentru virusul SARS-Cov-2 (COVID-19) a sportivilor va fi schimbată. 

Dacă până acum sportivii erau obligați să utilizeze testele Real Time-PCR, acum aceștia vor putea face și testele rapide antigen.

Costul efectuării unui test Real Time-PCR putea depăși suma de 300 lei, în timp ce un test antigen rapid ar costa 30 de lei, lucru care ar ajuta foarte mult cluburile din punct de vedere financiar. 

Totuși aceste teste rapide antigen sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști, fiind considerate valabile doar dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și sunt efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății, prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020.

Conform sursei gsp.ro, această modificare este un ajutor real pentru activitatea sportivă, inclusiv pentru amatori, urmând să ușureze cluburile de presiunea financiară la care au fost supuse.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate