fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

volei craiova

În acest week-end sala „Ion Constantinescu” din Craiova va găzdui turneul final de promovare în prima ligă a voleiului feminin românesc.

În al doilea an de la înființare, ACS Volei Turda s-a calificat la acest turneu și speră ca în acest week-end să obțină și promovarea în prima ligă. Adversarele formației noastre la acest turneu sunt: SCMU Craiova, CSM Focșani 2007 și CS Dacia Mioveni 2012.

SCMU CRAIOVA:

SCMU Craiova este principala favorită la promovare. Pe lângă valoarea lotului oltencelor, craiovencele mai au un avantaj; sunt și gazdele competiției.

ACS Volei Turda și SCMU Craiova s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, înregistrându-se următoarele rezultate: Craiova – Turda 3-1 (13.12.2020), Craiova – Turda 0-3 (28.02.2021), Craiova – Turda 3-0 (27.03.2021)

Antrenorul formației craiovene, Lucian Zlotea, a declarat în exclusivitatea pentru TurdaNews: „Principalele favorite la promovare sunt Turda și Craiova. Am urmărit ce s-a întâmplat în seria Est și cred că ambele echipe din seria noastră sunt pentru Focșani și Mioveni. Asta nu înseamnă că va fi un turneu ușor pentru noi.”

DACIA MIOVENI:

Dacia Mioveni este echipa cotată cu ultima șansă la promovarea în prima ligă. Este o echipă formată mai ales din junioare, aproape toate având 16 – 17 ani. Echipa argeșeană și-a depășit obiectivul din acest sezon, dar nu se vor da la o parte în turneul din Oltenia.

Au terminat pe locul 2 sezonul regulat, cu 23 de puncte, calificându-se la turneul semifinal alături de Academia de Volei Constanța, CSM Focșani și Bravol Brașov.

La turneul semifinal au pierdut primul meci (0-3 cu CSM Focșani), reușind să câștige ultimele două meciuri, calificându-se astfel la turneul final.

Antrenorul formației din Mioveni, Valeriu Fianu, ne-a declarat: „Noi suntem o echipă de junioare, avem în componență doar două senioare, care nu sunt titulare. Avem doar junioare născute în 2004. Noi ne-am atins obiectivul, ba chiar l-am depășit, noi având obiectiv calificare la turneul semifinal. Ne prezentăm la turneul de la Craiova pentru a face un joc frumos, vrem să acumulăm experiență. Nu avem ca obiectiv promovarea, dar nici nu ne vom da la o parte. Principala favorită la promovare este Craiova, apoi, între Turda și Focșani nu pot să aleg o echipă.”

CSM FOCȘANI:

A treia favorită la promovare și principala adversară a Turzii pentru un loc în prima divizie. CSM Focșani s-a calificat la turneul semifinal din seria Est de pe locul 3 al clasamentului, având șapte victorii (una cu 3-2) și trei înfrângeri.

La turneul semifinal a avut un parcurs perfect, reușind să câștige toate meciurile cu 3-0, calificându-se fără emoții.

Antrenoarea formației din Focșani, Romina Coman, ne-a declarat: „Nu am jucat în acest sezon cu Turda sau Craiova. Cunoaștem adversarele doar din ce am urmărit pe internet. Vom avea meciuri dificile cu echipele din seria de Vest, ambele având loturi omogene și valoroase. În plus, au și mai multe meciuri jucate în acest sezon.”

Turneul final de promovare va avea loc în sala „Ion Constantinescu” din Craiova, în perioada 16-18 aprilie. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, urmând ca primele două clasate să promoveze în prima ligă a voleiului românesc.

Tragerea la sorți a programului va avea loc joi seara la ședința tehnică. Singurul lucru cert este că formația gazdă va juca în fiecare zi în al doilea meci.

Meciurile vor avea loc vineri (ora 15 și ora 18), sâmbătă (ora 15 și ora 18) și duminică (ora 11 și ora 14).

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate