m install
petlinii
nello construct

Antrenorul Potaissei, Horațiu Gal, a fost numit ”Ferguson din handbal” într-un interviu acordat LookSport (VIDEO)

floris

”Ferguson din handbal. Cum rezistă antrenorul Horaţiu Gal de 12 ani la aceeaşi echipă”, este titlul unui interviu publicat de LookSport, realizat cu antrenorul echipei de handbal Potaissa Turda, Horațiu Gal.

Echipa de handbal de la Turda își merită cu prisosință titlul de echipa ”magnificilor”. De 4 ori au terminat pe locul 3 în campionatul intern, câștigând medaliile de bronz. Au câștigat Cupa Challenge și o dată au fost finaliști în aceeași competiție europeană. În ultima ediție de campionat, aveau asigurat locul 2 în Liga Națională, implicit medaliile de argint (premieră!), însă pandemia a dus la ”înghețarea” campionatului, iar medaliile nu au mai fost acordate oficial. Dar, neoficial, sunt vicecampionii României!

În actuala ediție de campionat, echipa antrenată de Horațiu Gal este pe locul 2.

Proiectul handbalistic de la Turda este unul demn de pus într-un manual al exemplelor de reușită în ceea ce-ți propui. Horațiu Gal a preluat Turda pe vremea când era în Liga 2, în tandem cu președintele clubului, Flaviu Sâsâeac. Pas cu pas, a reușit apoi promovarea în Liga Națională, iar din acel moment au venit, an de an, clasările surprinzătoare, dacă ne raportăm la bugetele adversarelor și la valoarea jucătorilor de care beneficiau celelalte competitoare. Apoi, a venit o cupă europeană. Secretul, spune Horațiu Gal, este coeziunea grupului și modificările mici care au loc, la nivelul lotului de jucători, la trecerea dintr-o ediție de campionat în alta.

Un proiect atât de spectaculos merita și o sală pe măsură! Lucrările au început deja la Sala Polivalentă de nivel internațional, care va avea o capacitate de circa 3.500 de locuri și va fi amplasată lângă Stadionul Municipal din Turda. O sală de care aveau nevoie, în condițiile în care micuța sală de sport de la ”Gheorghe Barițiu” devenea adeseori neîncăpătoare pentru publicul care-și dorea să susțină echipa la jocurile de pe teren propriu. Un public care a devenit binecunoscut în România, toți adversarii vorbind cu respect despre ”presiunea” care există în sala de la Turda.

Urmăriți mai jos, interviul acordat de antrenorul Horațiu Gal:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: