fbpx

 
 
Scrie un comentariu

horatiugal looksport

”Ferguson din handbal. Cum rezistă antrenorul Horaţiu Gal de 12 ani la aceeaşi echipă”, este titlul unui interviu publicat de LookSport, realizat cu antrenorul echipei de handbal Potaissa Turda, Horațiu Gal.

Echipa de handbal de la Turda își merită cu prisosință titlul de echipa ”magnificilor”. De 4 ori au terminat pe locul 3 în campionatul intern, câștigând medaliile de bronz. Au câștigat Cupa Challenge și o dată au fost finaliști în aceeași competiție europeană. În ultima ediție de campionat, aveau asigurat locul 2 în Liga Națională, implicit medaliile de argint (premieră!), însă pandemia a dus la ”înghețarea” campionatului, iar medaliile nu au mai fost acordate oficial. Dar, neoficial, sunt vicecampionii României!

În actuala ediție de campionat, echipa antrenată de Horațiu Gal este pe locul 2.

Proiectul handbalistic de la Turda este unul demn de pus într-un manual al exemplelor de reușită în ceea ce-ți propui. Horațiu Gal a preluat Turda pe vremea când era în Liga 2, în tandem cu președintele clubului, Flaviu Sâsâeac. Pas cu pas, a reușit apoi promovarea în Liga Națională, iar din acel moment au venit, an de an, clasările surprinzătoare, dacă ne raportăm la bugetele adversarelor și la valoarea jucătorilor de care beneficiau celelalte competitoare. Apoi, a venit o cupă europeană. Secretul, spune Horațiu Gal, este coeziunea grupului și modificările mici care au loc, la nivelul lotului de jucători, la trecerea dintr-o ediție de campionat în alta.

Un proiect atât de spectaculos merita și o sală pe măsură! Lucrările au început deja la Sala Polivalentă de nivel internațional, care va avea o capacitate de circa 3.500 de locuri și va fi amplasată lângă Stadionul Municipal din Turda. O sală de care aveau nevoie, în condițiile în care micuța sală de sport de la ”Gheorghe Barițiu” devenea adeseori neîncăpătoare pentru publicul care-și dorea să susțină echipa la jocurile de pe teren propriu. Un public care a devenit binecunoscut în România, toți adversarii vorbind cu respect despre ”presiunea” care există în sala de la Turda.

Urmăriți mai jos, interviul acordat de antrenorul Horațiu Gal:

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate