fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

4 Comentarii

132434780 3722573234429959 4939179378332920827 n

Situația clubului de fotbal Sticla Arieșul Turda este una delicată, conform unor informații apărute după ce consilierul local PMP, Kolozsi Atilla, a solicitat unele informații financiar-contabile privind situația echipei de fotbal.

Conform documentelor, noul președinte al clubului de fotbal, Călin Budișan, care l-a înlocuit pe Gicu Tothăzan, susține că sunt ”dificultăți financiare generate de un management defectuos și cu nereguli al vechii conduceri”. Totodată, oficialul clubului a mai precizat că sunt restanțe financiare către jucători, antrenori și staff-ul auxialiar, în condițiile în care ”cotizația lunară a Primăriei nu a fost achitată din cursul lunii octombrie 2020”.

În baza unui contract de asociere, administrația locală și-a asumat obligația de a vira lunar câte 100.000 de lei în contul clubului de fotbal, în cursul acestui an, iar suma a fost păstrată și în primele 6 luni ale anului 2021, conform unei decizii adoptate recent.

Consilierul PMP Turda, Kolozsi Atilla, a primit și bilanțul contabil al asociației sportive, iar de acolo ar rezulta că există aproape 160.000 de lei, bani ”cash” în casieria clubului, însă nimeni nu știe unde sunt acești bani sau dacă mai există.

”Conform unei interpelări a consilierului PMP Kolozsi Atilla, la care s-a primit răspuns, rezultă că în casieria clubului există sume mari de bani, dar... nu se știe unde sunt!

”La 30.11.2020 conform balantei de verificare, excedentul realizat a crescut de la 89.899,70 lei la 186.019,28 lei , deci o crestere cu 96.119,58 lei , 31.740,93 lei bani in conturi, bani in casieria unitatii 159.095,12 lei”, a menționat un expert contabil consultat de către consilierului PMP Turda.

Cu toate acestea, există restanțe către sportivi și antrenori, iar Primăria Turda nu a mai virat bani, având restanțe la nivelul lunii octombrie 2020. Totuși, primarul Cristian Matei a promovat ieri un proiect de hotărâre prin care se continuă acordarea sumei lunare de 100.000 de lei și în intervalul ianuarie-iunie 2021 (votat de majoritatea PNL-UDMR), deși e demonstrat că există surplus de bani necheltuiți!

E adevărat: banii au dispărut! Probabil acesta este interesul, de fapt, și nu știm noi...

Și mai există un aspect care trebuie dezbătut. Până acum, primarul Cristian Matei ne spunea că lunar se verifică modul în care se cheltuie banii, pentru că altfel nu se acordă o nouă tranșă lunară. Din datele financiare nu rezultă acest lucru!

Există 2 variante:

- Nu s-a verificat modul în care se cheltuie banii, dar s-au virat noi tranșe lunare în contul clubului (ajungându-se astfel la excedent financiar și la sumele imense care, teoretic, figurează în casieria clubului, dar cel mai probabil au fost luați de cineva, fiind mai degrabă... dispăruți!)

- S-a verificat modul în care se cheltuie banii, iar primarul Cristian Matei este și el responsabil și implicat în dispariția banilor alocați clubului de fotbal.

În oricare dintre variante, primarul Cristian Matei ar trebui să dea explicații! Pentru că e vorba de modul în care se cheltuie banul public!”, au acuzat cei de la PMP Turda.

Sticla Arieșul Turda se află pe locul 7 din 10 echipe care se află în seria 9 a Ligii 3 de fotbal, după 10 etape (tur de campionat + 1 etapă din retur), la 12 puncte de locul 2, care le-ar fi permis continuarea luptei pentru promovarea în Liga 2.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Somlea · 14:19 25.12.2020
  D-l primar a fost informat despre neregulile existente la club, Adi Somlea si Lica au fost in audienta si l-au informat ce fac la club Tothazan si Salagean, dar primarul nu a luat nicio masura fiindca era implicat omul lui de incredere, Salagean. De asemenea, nici voi ziaristii nu ati scris ca persoana care l-a jignit si injurat pe Adi Somlea la acea sedinta a fost tocmai Salagean, lucru care a facut valuri in presa centrala, pe site-ul Pro Sport, puteti verifica. D-le primar cum ai putut sa dai echipa pe mana unor oameni ca Tothazan si Salagean, mai ales ca despre primul se stia ce nereguli financiare a lasat la Campia Turzii dupa ce a fost dat afara; iar despre Salagean ce poti sa spui, un om paralel cu fotbalul care s-a dus acolo sa mai castige niste bani, jucatorii radeau de el cand venea la pauza in vestiar sa ii certa ca nu marcau 4 goluri. Cu asemenea oameni la conducere, care au fost pusi numai pe capatuiala, se vad urmarile, dupa 4 ani ce s-a ales de marele proiect al primarului?Bani lipsa, rezultate sportive zero.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  @ TurdaNews · 14:29 25.12.2020
  @Somlea O precizare trebuie făcută, pentru că ați făcut referire și la ziariști, implicit cei de la TurdaNews:
  - jurnalistul Florin Crișan l-a contactat pe Adrian Șomlea, la momentul acelor disensiuni, însă acesta a refuzat să numească persoana! În aceste condiții, jurnalistul nu putea scrie un nume, dacă cel direct implicat a evitat să-l spună!
  Pe Prosport este menționat: ”Deși nu i-a pronunțat numele, presa locală susține că cel în cauză ar fi vicepreședintele Adrian Sălăgean, totodată și consilier local.” ”Ar fi” nu înseamnă ”este”! Din acest motiv am precizat că jurnalistul Florin Crișna a procedat corect!
  Mulțumim pentru înțelegere!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Somlea · 14:52 25.12.2020
  @@ TurdaNews La acea sedinta au participat foarte multe persoane, deci pentru Florin Crisan ar fi fost simplu (daca Somlea a refuzat sa spuna cine l-a injurat si l-a jignit) sa intrebe oricare alta persoana participanta la sedinta, dar eu cred ca protejarea lui Adrian Salagean in acel articol a avut alt motiv. Multumesc!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  @ TurdaNews · 15:14 25.12.2020
  @Somlea Dvs puteți să credeți ce vreți, mai ales că folosiți un alt nume! (giggle)
  Dincolo de glumă, noi nu aveam date cine a participat. Din acest motiv a fost întrebat Adrian Șomlea, pentru că el este cel care știa detaliile de acest gen!
  Faptul că dvs sugerați că Adrian Șomlea l-a ”protejat” pe Adrian Sălăgean poate fi o variantă... De râs, evident!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate