fbpx

 
 
Scrie un comentariu

potaissa fenix

Potaissa Turda a remizat astăzi, scor 35-35, pe teren propriu, contra celor de la FENIX Toulouse, în prima manșă a turului II preliminar din European Handball League.

Francezii, locul 5 în ultimul sezon al celui mai puternic campionat din lume, au venit la Turda cu gândul unei victorii, însă prima repriza a fost una extrem echilibrată.

Cele două echipe au alternat la conducere, fără să se distanțeze la mai mult de două goluri. Ultimul minut al primei reprize a aparținut francezilor, care au marcat de două ori consecutiv și au intrat în avantaj la cabine (15-17).

Repriza a doua a fost una „nebună”. Francezii au început excelent partea secundă și s-au distanțat la cinci goluri după doar 10 minute (21-26).

Încetul cu încetul, ajutați și de poartă, și cu un efort fizic fantastic, turdenii au redus din avantaj. Din minutul 43, până în minutul 48, turdenii au marcat de șase ori și au primit un singur gol, reușind să restabilească egalitatea (28-28, min 48). Pe fondul unui joc foarte bun, Potaissa a reușit să se distanțeze și la două goluri (33-31, min 56), însă Toulouse a reușit să revină pe final.

S-a terminat 35-35 și totul se va decide în Franța, peste doar o săptămână.

La finalul partidei, antrenorul formației turdene, Horațiu Gal, a declarat: „Exact cum ne așteptam a fost un meci extrem de intens, viteza jocului a fost incredibilă. Am avut și -5 pe tabelă, dar băieții au arătat un caracter extraordinar și nu au renunțat. Am rezistat și am reușit să revenim pe tabelă; cred că este un rezultat echitabil. Pot să zic că nu prea am întâlnit o echipă așa puternică și suntem bucuroși că am reușit un rezultat pozitiv, cu șanse pentru manșa secundă. Cu siguranță, dacă aveam publicul alături, când am avut două goluri avans pe final reușeam să câștigăm.

Marius Szoke: „Am fost un meci extrem de dificil, s-a jucat la o viteză incredibilă. Portarii au fost în zi mare la noi. Am întâlnit o echipă extrem de puternică, foarte bine pregătită fizic, pe faza a doua a fost alergătură foarte mare. Sunt bucuros cu acest egal, puteam să câștigăm, dar puteam să și pierdem. Publicul ne oferea un avantaj important. Sperăm să revină totul la normal cât mai repede și să îi avem, din nou, în spatele nostru să ne susțină.”

Philippe Gardent: „Suntem puțin supărați pentru că am avut un avantaj de cinci goluri și l-am pierdut. Turda este o echipă cu mare experiență în Europa și acest lucru s-a văzut. Potaissa a jucat foarte bine azi, dar avem un meci acasă și sperăm să ne calificăm. Trebuie să lucrăm mult la faza defensivă, să primești 35 de goluri e mult. E ciudat să joci într-o sală goală, dar ne așteaptă pe toți un sezon diferit de cele normale.”

Henrik Jakobsen: „A fost exact cum ne așteptam, am vrut să alergăm mult și am reușit. Am avut un avantaj de cinci goluri pe care l-am pierdut, suntem puțin dezamăgiți, dar sperăm să ne calificăm acasă. Nu știu cum e sala aici, dar cred că e extrem de dificil să joci aici când sala e plină.”

Returul dintre Potaissa și FENIX Toulouse se va juca marțea viitoare, tot de la ora 21:45.

POTAISSA TURDA – FENIX TOULOUSE 35-35 (15-17)

Potaissa Turda: Ghiță (9 goluri), Talas (7), Szoke (5), Thalmaier (5), Iancu (3), Pavel (2), Dragas (2), Zacaciurin (1), Savic (1).

sursă foto: Mircea Roșca/Action Foto

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate