fbpx

Scrie un comentariu

turda gorica

Potaissa Turda a pierdut prima manșă a dublei eliminatorii din European Handball League, contra croaților de la HRK Gorica, scor 24-26, după ce a avut un avantaj de un gol la pauză.

Elevii antrenați de Horațiu Gal au început bine meciul și aveau două goluri avans după primele 14 minute (7-5). Repriza a fost una echilibrată, turdenii intrând în avantaj la cabine, scor 12-11.

Începutul reprizei secunde a aparținut în totalitate oaspeților, care au reușit să marcheze de patru ori la rând (12-15, min 36). Croații au continuat jocul bun și, ajutați de portarul Sladoljev, au reușit să mențină diferența constantă pe tabelă.

Până la final, Potaissa a reușit să mai reducă din diferență, apropiindu-se la două goluri.

S-a terminat 22-24 și totul se va decide în returul de peste o săptămână, din Croația.

După o pauză de aproape șase luni, TurdaNews a fost prima instituție de presă din țară care a transmis un meci oficial de handbal disputat în România.

La finalul partidei, antrenorul formației turdene, Horațiu Gal, a declarat: „Primele minute au fost bune pentru noi, am avut avantaj pe tabelă. Am ratat câteva ocazii să ne desprindem și parcă de acolo ne-am blocat și am început să facem greșeli. Am fost puțini mai lenți în defensivă, față de ce au arătat ei și poate că nu am tratat cu atâta seriozitate meciul. Ei au arătat un handbal rapid, un handbal modern și au câștigat la două goluri. Nu cred că îl vom putea recupera pe Talas pentru meciul de săptămâna viitoare. Vom revedea meciul, vom analiza, vom vedea unde am greșit și sperăm să eliminăm acele greșeli. Trebuie să mergem cu o atitudine pozitivă în Croația și, spun eu, că ne putem califica.

„Mai avem șanse să ne calificăm, poate au scăzut cu 5%. Ne-au surprins cu viteza lor. Una e să vezi un meci la tv și alta e să îl simți din teren, mai ales după această pauză. Am făcut destul de multe greșeli. Acum știm la ce să ne așteptăm, îi cunoaștem și mergem acolo să ne calificăm. Acele mici greșeli au făcut diferența și sperăm să le eliminăm. Este destul de greu după o perioadă așa lungă, poate am avut și unele emoții. Este greu fără public, dar asta este situația și trebuie să ne obișnuim. Sperăm să revină totul la normal cât de repede, pentru că ne este dor de fanii noștri.” – Cristi Ghiță

Returul dintre Potaissa Turda și HRK Gorica va avea loc sâmbăta viitoare (ora 18:00), în Croația.

AHC POTAISSA TURDA – HRK GORICA 24-26 (12-11)

AHC Potaissa Turda: Ghiță (7 goluri), Dragas (4), Cîntec (4), Pop (2), Szoke (2), Iancu (2), Lazăr (1), Pavel (1), Ghivil (1).

sursă foto: Mircea Roșca/Action Foto

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate