fbpx

Icon Scrie un comentariu

ariesul dej

Pandemia de coronavirus a oprit fotbalul în România încă de la începutul lunii martie, iar oficialii fotbalului românesc încearcă să rezolve problemele organizatorice.

TurdaNews anunța în urmă cu câteva zile, faptul că sezonul la liga a treia va fi suspendat, clasamentele de acum fiind și cele finale, fără să retrogradeze nimeni. Mai rămânea de „rezolvat” doar problema echipelor care vor promova în eșalonul secund.

CUM SE PROMOVEAZĂ DIN LIGA A TREIA ÎN A DOUA

Astfel, conform surselor TurdaNews, din cele cinci serii ale ligii a treia vor promova echipele care se află pe primul loc și au un avantaj mai mare de trei puncte în fruntea clasamentului. Dacă diferența este de trei puncte (între locul 1 și 2) sau mai mică, se va juca un baraj, iar câștigătoarea va primi dreptul de a evolua în Liga a doua în sezonul viitor.

Cum a rămas stabilit, nu va retrograda nimeni în liga a patra.

CUM SE PROMOVEAZĂ DIN LIGA A PATRA ÎN A TREIA

Dacă până acum eram obișnuiți cu un baraj în doi (câștigătoarele din două județe), acum va fi un baraj în trei, în sistem campionat, iar câștigătoarea mini-campionatului va promova în liga a treia.

COMPONENȚA SERIILOR DIN SEZONUL VIITOR

În ultima perioadă se tot vorbea despre apariția unei noi serii (a VI-a) în liga a treia. Din informațiile noastre, acest lucru nu se va întâmpla, însă va crește numărul echipelor din serii, de la 16 la 18. Astfel, vom avea mai mult fotbal (în loc de 30 de etape, vor avea loc 34). Ca deobieci, principalul criteriu de alcătuire al seriilor va fi cel geografic.

CUM SE VOR DECIDE CAMPIOANELE JUDEȚENE (echipele participante la barajul de promovare în liga a treia)

Conform surselor noastre, acest lucru încă nu s-a decis 100%, urmând să existe o discuție cu fiecare AJF în parte. Una dintre posibilități ar fi un sistem identic cu cel de la liga treia, cu un baraj între primele două clasate, dacă diferența este de maxim trei puncte.

Rămâne de văzut dacă vor fi anumite schimbări, în momentul în care FRF va face anunțul oficial cu privire la sistemul acestui sezon.

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator