fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

potaissa berna 1

Potaissa Turda s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge, deși a pierdut returul cu BSV Berna, scor 33-35.

Elvețienii au început excelent meciul și s-au distanțat la trei goluri după doar șapte minute (2-5). Jocul excelent pe defensivă al celor de la Berna a continuat, diferența crescând și la patru goluri (8-12, min 16).

S-a ajuns și la 9-13 (min 17), moment în care turdenii au „turat motoarele” și au reușit să egaleze, după ce au marcat de patru ori la rând (13-13, min 22). Ajutați de Irimuș, aflat în „zi mare”, turdenii au preluat conducerea, reușind să intre în avantaj la cabine, scor 19-18.

La fel ca și în prima repriză, oaspeții au început mai bine și au egalat (21-21, min 36). Berna a continuat jocul excelent pe apărare și ajutați de intervențiile lui Tatar, au preluat conducerea în minutul 42 (24-25). Diferența a crescut și la patru goluri (26-30, min 53).

Horațiu Gal a scos portarul, turdenii atacând cu șapte oamenii, și au reușit să se apropie pe tabelă la 32-33.

Ultimele minute au fost extrem de încinse, oaspeții au marcat de două ori la rând și au dus scorul la 32-35. Când mai erau 12 secunde înainte de final, Horațiu Gal a cerut time-out, iar la reluare, Pavel a marcat pentru 33-35. Elvețienii nu au mai avut timp să construiască un atac și au aruncat de la distanță, fără să îi pună probleme lui Irimuș, care a terminat partida cu 18 intervenții.

Potaissa Turda s-a calificat în sferturile de finală, datorită victoriei la trei goluri din deplasare.

Jucătorul meciului a fost desemnat Ionuț Irimuș, care a terminat partida cu 18 intervenții.

La finalul partidei, antrenorul Turzii, Horațiu Gal, a declarat: „Așa cum ne-am așteptat, elvețienii nu au renunțat la calificare, au venit cu elan la Turda. Noi am început mai ezitant. Vreau să îmi felicit băieții pentru modul în care au luptat. Presiunea a fost mare, dar am avut încredere în băieții mei. Vreau să felicit și publicul prezent în tribune.”

„În primul rând vreau să felicit echipa turdeană pentru calificare. Au fost două meciuri extrem de dificile, dar cu mult fair play. E foarte greu să ieși dintr-o competiție cu o victorie. Vreau să îmi felicit jucătorii pentru modul în care au jucat azi. Cred că este incredibil de greu să câștigi aici cu o asemenea atmosferă. Le doresc succes turdenilor în competiție.” – Aleksandar Stevic, antrenor BSV Berna.

POTAISSA TURDA – BSV BERNA 33-35 (19-18)

Potaissa Turda: Szoke (9 goluri), Dragas (8), Pop (4), Ghiță (4), Talas (3), Rohozneanu (2), Cîntec (1), Thalmaier (1), Pavel (1)

sursă foto: Marius Romilă

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator