fbpx

Icon Scrie un comentariu

cl ct sedinta europa

Consilierii locali din Câmpia Turzii au aprobat finanțarea pentru asociația sportivă CSM Câmpia Turzii, în vederea realizării activităților proiectului ”Angrenarea sportivilor CSM Câmpia Turzii în competiții” în anul 2020.

Conform proiectului, se aprobă alocarea în tranșe, în limita lunară de 1/12 din bugetul municipiului Câmpia Turzii alocat în anul 2019 aceluiași proiect. Sumele se vor aloca până la adoptarea bugetului pe acest an. Practic, suma lunară pusă la dispoziție CSM-ului va fi de 66.000 de lei, până la data adoptării bugetului.

Prezent la ședința Consiliului Local, președintele CSM Câmpia Turzii, Viorel Crișan, le-a spus aleșilor că va trebui găsită o soluție în ceea ce privește regulamentul de finanțare, precizând că actualul regulament nu-i va permite accesarea întregii sume alocate (în 2019 s-au aprobat 1.200.000 de lei pentru sezonul 2019/2020). Consilierii i-au solicitat să vină cu propuneri concrete în acest sens, care să fie ulterior analizate.

Cu această ocazie, președintele CSM a fost întrebat despre componența conducerii, iar răspunsul i-a mirat pe consilieri. Conform lui Viorel Crișan, din Adunarea Generală a Asociaților fac parte TOȚI consilierii locali în funcție, la care se adaugă și consilierii județeni în funcție, care au domiciliul în Câmpia Turzii! Informația a creat un moment de stupefacție, întrucât niciun consilier local nu știa că face parte din AGA asociației sportive. Cu această ocazie, Viorel Crișan le-a transmis aleșilor că vor fi convocați într-o ședință a Adunării Generale a Asociaților de la CSM Câmpia Turzii, în cursul săptămânii viitoare.

Totuși, faptul că aleșii locali ar face parte din AGA de la CSM Câmpia Turzii trebuie pusă sub semnul întrebării, din punct de vedere juridic, deoarece ei nu și-au dat acceptul expres în acest sens (nu poți face parte din conducerea unei asociații, fără să-ți dai acordul). În plus, faptul că fac parte din conducerea clubului le crează o problemă de integritate. pe de o parte, pentru că nu au menționat acest lucru în declarațiile de interese. Iar pe de altă parte, pentru că au aprobat sume de bani pentru CSM Câmpia Turzii, în acest mandat, în condițiile în care, cum se spune, ei făceau parte din conducerea clubului.

Totuși, lucrurile urmează să fie lămurite.

Vezi discuțiile din ședința Consiliului Local:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator