fbpx

Scrie un comentariu

1579693363553

Victoria celor de la Sticla Arieșul Turda, în partida amicală cu ”U” Cluj, scor 7-2, a avut ecou inclusiv la nivel național! Turdenii s-au prezentat la meci ca și cum ar fi întâlnit echipa de seniori, însă gazdele au trimis la meci echipa de juniori Under 19.

Din acest motiv, au apărut suspiciuni.

GSP scrie că s-au pariat sume importante pe victoria turdenilor, chiar dacă ”U” Cluj a condus cu 1-0, printr-un gol marcat în primele minute! Agențiile de pariuri au băgat meciul în oferta lor de pariuri, știind că se confruntă seniorii de la ”U” Cluj, care erau favoriți în fața echipei de Liga 3 din Turda. Însă, la meci s-au prezentat cu juniorii Under 19!

Jurnaliștii de la GSP au publicat două pariuri, efectuate la o casă de pariuri din Turda, după ce ”U” Cluj conducea cu 1-0, iar miza pentru o victorie a turdenilor era de 12.54! Cu alte cuvinte, la 100 de lei pariați, se câștiga 1.254 de lei! Pe unul dintre bilete s-a pariat 200 de lei pe Sticla Arieșul Turda, iar victoria acestora a adus un câștig de... 2.376,05 lei!

”Totuși, din informațiile Gazetei Sporturilor, s-au mizat sume mai mari pe victoria Arieșului Turda.”, precizează GSP.

”U” Cluj a condus cu 1-0, apoi turdenii au făcut 1-2 până la pauză, prin golurile lui Dan Florin și Cordoș. După pauză, elevii tehnicianului Costică Olariu s-au dezvănțuit și au condus cu 1-7, pentru oaspeți punctând Băețan, Vali Lemnaru, Savu (2) și Varodi. Clujenii au mai marcat un gol în repriza secundă, astfel că meciul s-a încheiat 2-7.

UPDATE:

Oficialii clubului ”U” Cluj au transmis un comunicat de presă, în care își justifică decizia de azi, de a folosi jucători care au evoluat mai puțin.

”Întrucât partida de verifcare de astăzi vine după un program extrem de încărcat, cu un amical în Ungaria, un drum de șase ore cu autocarul și două zile cu câte două antrenamente solicitante, staff-ul sportiv a decis să evite riscul unor accidentări pe suprafața sintetică din Parcul “Babeș” și să alinieze o echipă formată din fotbaliștii care au evoluat puțin sau deloc cu Debreceni VSC. Detaliu anunțat pe site-ul oficial al clubului cu o zi înaintea jocului. În teren au intrat Alex Bledea, Cătălin Pop, Tudor Vomir, Alex Roșca, Mihai Forna și Sergio Llamas, jucător spaniol aflat în probe, iar echipa a fost completată cu jucători de la loturile U19, U17 și U16.”, se precizează în comunicat.

UPDATE 2:

Deși Sticla Arieșul Turda nu are nicio treabă cu discuțiile privind echipa pe care a introdus-o în teren ”U” Cluj, aceasta fiind o decizie care le aparține exclusiv, iar jucătorii turdeni nu au făcut altceva decât să joace normal, impunându-se cu 7-2 la finalul jocului, cei de la T9/USR Turda au ”forțat” din nou subiectul, dându-i o tentă politică cu veșnica lor obsesie.

”Voi munciți și vă plătiți taxele la Primărie. Primăria finanțează un "proiect fotbalistic bazat pe performanță", dupa cum îl descrie Cristi Matei.

Apoi afli din principalul ziar de sport din România că la Turda, până și la meciuri amicale se joacă la pariuri. Cu 200 lei investiți la 1-0 pentru adversari se încasează la finalul meciului 2.367 lei.

Tu muncești câteva săptămâni pentru banii aia, cei care joacă la pariuri și au informații de unde trebuie fac banii ăia în 2 ore.

Asta se ascunde în spatele proiectului patronat de Cristi Matei și finanțat din bani publici, dacă afirmațiile făcute în Gazeta Sporturilor de azi sunt corecte.”, au scris cei de la T9.

Din nefericire pentru ei, ideea lor este o mare tâmpenie. Dincolo de faptul că Sticla Arieșul Turda n-a avut nicio treabă cu suspiciunile create (care vizau mai degrabă clubul ”U” Cluj, motiv pentru care oficialii clubului au dat un comunicat de presă în cursul acestei după-amiezi), ORICE persoană are dreptul de a juca la pariuri, orice meci existent în oferta caselor de pariuri. Acest meci exista în oferta mai multor case de pariuri!

Faptul că după începerea jocului, Sticla Arieșul Turda a avut o cotă foarte mare pentru o eventuală victorie (peste 12), în condițiile în care a fost condusă cu 1-0, coroborată cu informația că ”U” Cluj juca cu o echipă fiormată din jucători care nu au evoluat la turneul din Ungaria (deci, nu era echipa de bază), putea determina ORICE pasionat al pariurilor sportive să mizeze pe victoria turdenilor. Faptul că pe biletele prezentate de GSP s-a mizat o sumă de doar 200 de lei (dacă cineva era ”sigur 100%”, n-ar fi mizat 5.000 de lei, ca să câștige 60.000 de lei?!), denotă tocmai ideea de ”risc asumat” al celui care a pariat.

În lumea pariorilor, informațiile circulă foarte rapid. Era suficient ca un om prezent la meci (și au fost destul de mulți!) să sune și să anunțe că ”U” nu joacă cu echipa de bază, pentru ca pariorii să-și asume un risc, mizând pe o victorie a turdenilor. Repet: acest lucru nu este interzis!

Și dacă cineva a pariat pe victoria celor de la Sticla Arieșul Turda, în condițiile în care ”U” Cluj a utilizat jucători de la Under 19, ce treabă are asta cu proiectul fotbalistic de la Turda?! Niciuna! Andrei Suciu s-a făcut încă o dată de râs, că habar nu are!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator