fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

1 Comentariu

dobele potaissa 1

Potaissa Turda s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Challenge, după ce a trecut de letonii de la TENAX Dobele (70-67, la general).

Partida din sala „Gheorghe Barițiu” a fost mult mai dificilă decât se așteptau spectatorii prezenți în tribune, letonii reușind să „țină aproape” de Turda pe tot parcursul partidei.

Letonii au deschis scorul, însă turdenii au trecut rapid la conducerea partidei (3-2, min 3). Oaspeții nu au cedat și au revenit pe tabelă, reușind să se distanțeze la două goluri (8-10, min 19). Echilibrul s-a menținut, și deși Turda a avut doi eliminați pe final de primă repriză, gazdele au intrat în avantaj la pauză (16-15).

Partea secundă nu a fost diferită față de prima, echilibrul menținându-se și cele două alternând la conducere pe tablă. Totuși, letonii nu au mai reușit să se distanțeze la mai mult de un gol. Finalul a fost destul de încins, chiar dacă nu s-a pus problema echipei calificate.

S-a terminat 32-32 și Potaissa Turda avansează în optimile de finală, urmând ca marți să își afle adversarul.

După meci, Horațiu Gal a declarat: „După cum am văzut, letonii sunt o echipă ambițioasă, care a venit aici cu gânduri mari, dar băieții s-au mobilizat, chiar dacă nu am fost într-o zi grozavă. M-a surprins puțin maniera de arbitraj în repriza a doua. Ce este mai rău pentru noi este că l-am pierdut pe Radu Lazăr și se pare că e o accidentare serioasă. O să revină Terzic cu Savic și o să încercăm să câștigăm partida cu Focșaniul.”

Pivotul echipei turdene, Huba Talas, a declarat: „După meciul de la Făgăraș ne-am adunat greu, dar e bine că ne-am calificat mai departe. Avem de lucru săptămâna viitoare, la Turda vine Focșaniul, o echipă tare și trebuie să ne pregătim cum se cuvine și să ținem punctele acasă. Știam că letonii nu vor ceda, dar suntem o echipă matură, cu experiență în cupele europene și am reușit să ne calificăm.”

POTAISSA TURDA – TENAX DOBELE 32-32 (16-15)

Potaissa Turda: Thamaier (5), Szoke (5), Ghiță (5), Pințoiu (4), Cîntec (3), Ghivil (3), Talas (2), Pop (2), Șandru (1), Rohozneanu (1), Pavel (1).

TENAX Dobele: Jurdsz (7), Pancenko (7), Arajs (6), Ermanis (4), Mikelsons (3), Politers (3), Suleiko (2).

sursă foto: Mihaela Bobar/Action Foto

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate