fbpx

Icon Scrie un comentariu

2694159

Darius Babaioana, tânărul pilot de karting din Turda, participă în Italia la clasa mini la ROK International Cup 2019. Este unul dintre cei 130 de participanți la această categorie și a atras atenția celor de la Eurosport prin pasiunea sa, la o vârstă atât de fragedă (11 ani).

”Peste 430 de piloti de karting si-au dat intalnire la Lonato del Garda (10-11-12 octombrie), la 30 de minute de Brescia, pe cel mai tare circuit de Karting din lume. In patria automobilismului, un pusti din Turda de abia 11 ani, Darius Babaioana a decis ca anul acesta sa dea deoparte olimpiada de matematica pentru visul ce i s-a nazarit la 4 ani, drumul spre F1.

Pustiul are 11 ani isi stie meniul, orele de somn si timpul acordat lectiilor pentru clasa a V-a. Anul acesta, olimpiada de matematica nu mai e prioritara, asta si pentru ca de 7 ani, kartingul e totul pentru el. Cam la fel ca si pentru alti 130 de pusti la clasa Mini din toata lumea.

Campion national la karting FRK, clasa Mini, Darius e vanat de echipe din Italia, care il urmaresc pe pusti pentru un contract cu firma de uzina. Copilul nu e strain de Italia, patria kartingului, anul trecut fiind in trupa Revolution Motorsport.”, menționează Europort.

Vettel se antreneaza constant la Lonato 

Lonato e epicentrul kartingului in Europa. Si Felipe Massa, fostul pilot F1, e reprezentantul Forului International la aceasta competitie. Cu o saptamana inainte de ROK Cup, Sebastian Vettel, pilotul Ferrari, cel mai tanar pilot intrat in Marele Circuit s-a antrenat pe circuitul de la Lonato saptamana trecuta.

Verstappen, Leclerc nu au ratat ROK Cup

In 2013, la clasa KZ, clasa superioara Verstappen castiga titlul in fata unui pusti pe nume Charles Leclerc. Si nu sunt singurele nume care au pornit spre F1 din <Gradinita de la Lonato>. Pista a fost renovata anul trecut si e pe A4 pe ruta Milano - Venetia. Atractia e mare iar pretul unui tichet pentru a-i urmari pe viitorii piloti F1 e 10 euro, in medie cat la un joc al Bresciei.    

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator