fbpx

Icon Scrie un comentariu

potaissa gsp

Imediat după jocul de la Turda, dintre Potaissa și CSM București, din prima etapă a Ligii Naționale de handbal masculin, siteul GSP a titrat că ”arbitrajul a lăsat de dorit”, după ce echipa gazdă a reușit să recupereze un handicat de 7 goluri, în ultimele 15-20 de minute ale confruntării, pe fondul unei săli explozive care i-a îmins de la spate pe jucătorii turdeni.

”CSM București a condus 6 goluri la pauză (18-12), cu 7 lungimi în minutul 40 (22-15) și cu 5 goluri în minutul 51 (26-21)! Pe final însă ardelenii au revenit senzațional, însă clar pe fondul ajutorului dat de cei doi „fluierași”. Pe tot parcursul partidei au fost faulturi grosolane, de două minute, trecute cu vederea pe semicercul turdean, aruncări de la 7 metri inventate pentru gazde, faze asemănătoare judecate diferit la cele două semicercuri.”, au menționat cei de la GSP.  

Citește și:

Handbal, Liga Națională: Potaissa Turda a câștigat un meci nebun

GSP a continuat atacul la adresa clubului turdean, spunând că arbitrii au fost suspendați 6 etape, după ședința Comisiei de Disciplină din 3 septembrie. Articolul a fost semnat de același jurnalist care acuzase maniera de arbitraj, inventând favorizarea turdenilor.

”Pe de altă parte, cuplul Nacu-Rucoi, care a arbitrat Potaissa Turda-CSM București, 28-27, a primit 6 etape de suspendare, deși cei doi arbitri erau recidiviști!  

E clar că, de acum, arbitrii vor fluiera cu mare atenție CSM București, punându-se o presiune suplimentară în "fluier".”, a scris Marian Ursescu, în cadrul unui articol în care lua apărarea CSM-ului și la feminin, spunând că arbitrii de la Zalău (unde echipa feminină a CSM-ului pierduse), au fost suspendați... un an!

gsp 01

În realitate, însă, informația nu s-a confirmat deloc! În ambele jocuri ale CSM-ului bucureștean, atât la masculin cât și la feminin, nu s-a dictat nicio sancțiune!

În cazul jocului de la Turda, s-a pus în discuție doar o sancțiune pentru un jucător de la CSM București. 

”În legătură cu raportul suplimentar al observatorului Mesaros Zamfir, cât și al arbitrilor Nacu A. și Rucoi A., delegați la jocul LNM dintre echipele A.C.S. Potaissa Turda și C.S.M. București, disputat în data de 29/08/2019 la Turda, Comisia:

- hotărăște sancționarea sportivului Krupa Jakub de la echipa C.S.M. București cu penalitate 500 (cinci sute) lei, dată limită de achitare 03/10/2019, conform art. 50.1 lit. b) cu aplicarea art. 34.1 lit. h) (recidivă 09/04/2019)”, a menționat Comisia de Disciplină.

GSP a șters articolul profund eronat, însă a rămas ideea că Potaissa ”câștigă cu arbitrii”, dar și dovada din memoria Google, care a apucat să indexeze articolul.

gsp 02

Nu este prima dată când echipa turdeană atrage o presiune de acest gen asupra ei. Adversarele celor de la Potaissa, care au bugete mult mai mari, an de an, își manifestă frustrarea pe diverse căi, pentru că nu reușesc să ajungă la constanța turdenilor în performanță.

Însă, dincolo de faptul că Potaissa Turda a reușit o victorie mare, reușind să întoarcă un rezultat neverosimil (-7 goluri în minutul 40!), trebuie spus că antrenorul Horațiu Gal a folosit mai mulți jucători tineri care provin din pepiniera proprie, ceea ce este un lucru extraordinar: Daniel Pop, Teodor Pințoiu, Alin Ghivil și Dragoș Fleșer!

Vă reamintim că Potaissa Turda va juca azi, de la ora 18.00, la HCDS Constanța. Meciul va fi transmis pe TVR HD.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator