fbpx
Icon Scrie un comentariu

neka ahc

O delegație de la Potaissa Turda a vizitat vineri Academia Națională de Handbal din Ungaria (NEKA).

 

Din delegația turdeană au făcut parte președintele clubului, Flaviu Sâsâeac, antrenorul echipei, Horațiu Gal și Mihaela Tivadar, cea care se va ocupa de grupele de handbal feminin-junioare.

Mihaela Tivadar este o fostă handbalistă din Câmpia Turzii, în vârstă de 37 de ani. A evoluat în 102 meciuri pentru echipa națională a României și a evoluat pentru mai multe echipe importante din România, cum ar fi: U Jolidon Cluj, Oltchim Râmnicu Vâlcea, SCM Craiova sau CSM București.

Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) este cel mai modern centru de pregătire, recuperare și refacere din sud-estul Europei, având dotări la cele mai înalte standarde.

Președintele clubului turdean a declarat pentru site-ul clubului: „Vizita la NEKA a fost o experiență deosebită cu multe învățături utile. Prezența Mihaelei Tivadar la Turda se face simțită de la început. Înainte de a începe activitatea propriu-zisă ne-a propus întâi să vedem în ce condiții se realizează performanța adevărată în sport. Calitatea umana aparte, cariera ei sportivă excepțională, pregătirea sa profesională deosebită dobândită la Cursurile Școlii Naționale de Antrenori cât și ca antrenor atât la Centrul Național Olimpic de Excelență cât și la clubul Ghimbav, cu care a luat medalia de bronz la nivel național anul acesta, participantă la cursul Master Coach ce are loc în această perioadă în România, cât mai ales faptul că, fiind din zona Turzii a venit cu tot sufletul alături de noi la Potaissa, sunt argumentele pentru care clubul nostru a ales colaborarea cu Mihaela Tivadar. Suntem convinși că tinerele talente feminine din Turda care vor dori să facă handbal și vor alege să fie îndrumate de Miky, vor ajunge departe pe drumul frumos al performanței. Sprijinul enorm acordat de municipalitate, de mediul privat și de domnul primar Cristian Octavian Matei în mod special, ne face să visăm frumos și din punct de vedere al infrastructurii pe domeniu sportiv, ce urmează a se realiza în curând la Turda. Pe lângă sala polivalentă care este în faza finală a stabilirii constructorului, alte trei centre sunt pe cale a se realiza. Dintre acestea, cel compus din sală de sport, spațiu modern de cazare și masă, este cel în care își va desfășura activitatea centrul nostru de handbal feminin, sperăm cât mai curând posibil. Cu oameni de valoare alăturați în proiect, cu planuri sănătoase, bine puse la punct și cu multă dăruire, putem aici, acasă la noi, la Turda, să realizăm lucruri deosebite.”

Mihaela Tivadar a declarat: „Am avut posibilitatea de a vizita această academie, cu ajutorul lui Viky Petroczi, fosta mea colega de la Cluj și vreau să-i și mulțumesc pe această cale. Am ținut să participe și Flaviu și Horațiu, să se poată convinge cum ar trebui să arate un centru pentru juniori, la cele mai înalte standarde. Și la cât îl știu de ambițios pe Flaviu, cred că deja se gândește cam ce și cum am putea face și la Turda. Pentru mine a fost ceva de vis, iar azi am continuat vizita, de data aceasta la baza campioanei Europei, ETO Gyor. Sunt de părere că nu e neapărat necesar să inventezi lucruri bune, uneori e suficient să te inspiri de la cei mai buni, iar ungurii, la juniori, sunt numărul unu.”

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator