fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

handbal fete

Clubul de handbal fete AHC Arieșul Turda (www.ahcariesul.ro) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că face demersurile necesare pentru înscrierea unei echipe de fete în Campionatul Național de junioare III, după circa 3 luni de activitate.

Lansat în primăvara acestui an, clubul de handbal fete are circa 60-70 de jucătoare, pe trei categorii de vârstă, respectiv 8-10 ani, 10-12 ani și 12-14 ani.

Antrenorii clubului sunt Bogdan Brad și Dana Mitroi. Cei doi au fost însoțiți la conferința de presă de una dintre jucătoarele echipei, Ploscar Daniela Ana.

„În cadrul echipelor am încercat, la început, să ne jucăm, să vedem fiecare jucătoare cam unde își are locul, nu am încercat nici eu, nici doamna antrenoare, să le punem pe unul sau altul dintre posturi, ci am încercat să vedem fiecare unde se potrivește. În general, sunt foarte mulțumit de comportamentul fetelor Dar ce îmi place foarte mult este că sunt focusate, nu vin împinse de la spate la handbal ci vin cu drag. Toate fetele care au venit la selecție sunt și acum la antrenamente cu noi, mai puțin câteva care sunt plecate în vacanță. Începutul a fost mai greu, am învățat cum se face încălzirea corect, am corectat postura. Acum pot pune că avem, la nivelul fiecăreia din cele trei echipe, jucătoare de perspectivă”, a declarat antrenorul Bogdan Brad.

„Împreună cu Bogdan, ne-am ocupat în această perioadă de pregătirea fizică a fetelor și am pus  accent  pe jocul de bază corect. Altfel nu putem progresa, nu putem avea rezultate bune. A încercat să nu le dezvoltăm foarte mult orgoliile, să fie foarte bine închegate, să fie prietene, pentru o bună colaborare între ele, să se descopere în primul rând pe ele și ceea ce înseamnă sportul de performanță. Încercăm să le motivăm pentru următoarele campaniei competiționale. Am lucrat și vom lucra în continuare la creșterea încrederii, să fie mult mai hotărâte, să fie muncitoare, pentru că, altfel, nu putem ajunge acolo unde ne dorim. Avem niște planuri destul de mari în ceea ce privește această echipă”, a declarat și antrenoarea Dana Mitroi.

Tânăra jucătoare prezentă la conferința de presă a declarat că este pasionată de acest sport și și-ar dori să facă performanță.

„M-am înscris în acest club deoarece îmi place foarte mult sportul, dar în mod special îmi place handbalul. Și aș vrea ca, pe viitor, să îl practic la nivel de performanță. La antrenamente avem condiții foarte bune, ne antrenăm de două  sau trei ori pe săptămână și vrem să dăm tot ce este mai bun din noi.  În cele două luni de când am început handbalul ne-am obișnuit cu mingea și abordăm noi strategii de joc. Eu și colegele mele am dori foarte mult să jucăm în liga națională de junioare, să aducem premii clubului nostru și ne dorim foarte mult să devenim o echipă respectată și puternică”, a spus Ploscar Daniela Ana.

Fetele provind din Turda, dar și din localitățile din mediul rural aflate în apropierea Turzii.

Președintele clubului, Kiss Attila, a spus că mulțumește sponsorilor care s-au alăturat acestui proiect, precizând că își dorește o construcție sănătoasă, din bani privați, care să facă performanță la Turda în handbalul feminin.

Vezi mai jos conferința de presă organizată după circa 3 luni de activitate:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator