fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

darius babaioana tvrcluj

Darius are doar 10 ani și deja este campion național la karting. El atinge viteze de până la 120 km/h. Spune că ”nu e ceva wow” și că reprezintă ”obișnuință”. Povestea sa despre karting, pasiune, talent şi multă muncă o puteți vedea într-un interviu acordat TVR Cluj.

 

Tânărul pilot din Turda a început kartingul de la vârsta de 5 ani. Spune că inițial l-a văzut pe tatăl său și apoi i-a plăcut foarte tare, iar de atunci s-a dedicat acestei pasiuni.

Se antrenează vreo 8 ore pe zi, se pricepe inclusiv la partea tehnică a vehiculului și îi place foarte mult să concureze și să câștige locul 1.

”Este greu, dar trebuie să te înțelegi foarte bine cu mecanicul. Cu mecanicul trebuie să ai o relație sufletească. Tatăl meu este antrenorul meu. Mecanicul îmi dă sfaturi tehnice și diferite strategii de cursă”, a povestit darius.

El a concurat și în Italia, unde a fost foarte greu. La finala mondială, a obținut locul 32 din 170 de concurenți, rezultat care l-a mulțumit pentru o primă participare.

La Cupa României la karting, pe care a câștigat-o recent, a făcut o greșeală tehnică și a fost penalizat, fiind pus să pornească în cursă de pe primul loc. Cu toate acestea, a terminat primul și a adus Cupa României la Turda.

Vezi mai jos interviul integral al tânărului pilot turdean:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator