fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

ruzici halep

În prezent, Virginia Ruzici este managerul Simonei Halep, jucătoare aflată pe locul 2 în clasamentul WTA.

 

Fosta tenismenă Virginia Ruzici, câştigătoare a turneului de la Roland Garros, s-a născut la 31 ianuarie 1955, la Câmpia Turzii, judeţul Cluj, conform www.itftennis.com

Este absolventă a IEFS Bucureşti, actuala Universitate de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 1979.

A început să practice tenisul de câmp în oraşul natal, transferându-se ulterior la clubul Dinamo, unde a fost antrenată de Aurel Segărceanu.

În 1972, fiind încă junioară, a câştigat titlul naţional la senioare în proba de dublu, împreună cu Mariana Simionescu. În 1983 cucereşte titlul de campioană naţională la simplu, repetând performanţa şi în următoarele trei ediţii. Devine jucătoare profesionistă de tenis în 1975. În 1978 a fost campioană mondială universitară la dublu, împreună cu Florenţa Mihai, iar în 1981, la Universiadă.

Jucătoare cerebrală, care s-a impus printr-un stil de atac riguros şi o puternică lovitură de dreapta, este considerată cea mai reprezentativă tenismenă a României între anii 1970-1980

S-a retras din cariera sportivă în anul 1987, fiind antrenoare de tenis și comentator sportiv. În prezent este managerul jucătoarei românce Simona Halep dar și comentator sportiv la postul Eurosport.

Între timp,  Sascha Bajin, antrenorul care a stat în spatele succeselor sportivei Naomi Osaka, ar fi în discuţii cu reprezentanţii Simonei Halep.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator