fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

cristina pirv copii cluj

Turdeanca Cristina Pîrv, pe care mulți o consideră cea mai bună voleibalistă a României din toate timpurile, s-a stabilit la Cluj-Napoca, cu cei doi copii ai săi, după ce a trăit ani de zile în Brazilia, alături de fostul soț.

 

”M-am stabilit la Cluj-Napoca. Și sunt foarte bucuroasă. Aveam mare nevoie să vin acasă după 27 de ani de stat afară. Multă lume m-a speriat, că ”de ce te-ai întors?” Toată lumea crede că dincolo sunt numai flori, numai petale. Deși eu peste tot am stat foarte bine, aveam mare nevoie să-mi regăsesc rădăcinile mele. (...) Deocamdată sunt aici la Cluj, sunt aproape de familia mea, maică-mea care este la Turda, neamurile sunt pe-aici prin zonă. Am fost și la București puțin, deci nu am văzut foarte multe. Am și fost un pic la Galați, domnul de la acolo m-a premiat, am mai mers la Zalău la ceva meciuri, la Câmpia Turzii, deci m-am integrat puțin și în lumea voleiului, să văd ce mai e pe aici cu ochii. Nu numai să citești sau să auzi. Să fii prezent e altceva. Sunt OK. Eu spun că sunt foarte bine. Am văzut aici la Cluj că este în dezvoltare orașul. Se fac investiții. Și ca oraș, cultură, facultăți, e OK. Sunt avansați, nu lipsește nimic din ce e dincolo”, a declarat Cristina Pîrv pentru siteul doarvolei.ro.

Fiica sa, Nicoll (clasa 8-a) este voleibalistă la cadetele de la LPS Cluj, în timp ce fiul său (patrick, clasa 5-a) este portar la fotbal copii, la Luceafărul Cluj.

Cristina Pîrv (n. 29 iunie 1972) a anunțat că vrea să se implice în dezvoltarea voleiului în România, pentru că există potențial, iar experiența ei în volei și în managementul sportiv o poate ajuta să contribuie la revigorarea acestui sport. Nu exclude ideea înființării unei academii de volei.

”Am văzut în Italia și Brazilia, care au unele dintre cele mai bune din lume, că se investește mult în tineri. Se fac cluburi, dar nu doar cluburi de volei de performanță. Trebuie să se facă volei de masă. Ca să ai de unde să alegi. Trebuie vorbit mai mult despre volei, mediatizat mai mult. Așa am văzut, așa am învățat eu din experiența mea afară. Cred că asta lipsește la noi. Trebuie investit mai mult în partea de jos și în școli. Mult mai multe persoane să joace volei, indiferent dacă e vorba de oameni mai grași, mai slabi, mai înalți sau mai scunzi. Nu contează, nu are importanță lucrul ăsta la început”, a spus Cristina Pîrv pentru sursa citată.

Ea a anunțat că vrea să scrie o carte autobiografică, mai întâi în limba română, apoi tradusă. Cristina Pîrv a plecat la 19 ani din România, a jucat în campionate puternice, din Italia și Brazilia și a evoluat timp de 15 ani pentru naționala de volei feminin a României.

Cristina Pîrv este cetățean de onoare al municipiului Turda. La fel și antrenorul care a descoperit-o și a format-o, prof. Alexandru Lazăr.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator