fbpx

Scrie un comentariu

potaissa calarasi

Consiliul de Administrație al societății Salina Turda SA a luat decizia de a majora contribuția financiară lunară pentru echipa de handbal Potaissa Turda, care activează în Liga Națională, de la 130.000 lei/lună, la 150.000 lei/lună. Decizia Consiliului de Administrație va fi supusă votului consilierilor locali turdeni, la ședința din 31 ianuarie.

 

”În fapt, prin HCL 175/25.07.2013 Consiliul Local al Municipiului Turda a aprobat înființarea Asociației Handbal Club Potaissa Turda, având ca și temei juridic în principal OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

Prin hotărârea nr. 13/2017 a Consiliului Local al Municipiului Turda, în dubla sa calitate de membru fondator al asociației Handbal Club Potaissa Turda, respectiv de organ tutelar al societății Salina Turda, a aprobat cooptarea în cadrul asociației a societății Salina Turda SA. Controbuția lunară a societății Salina Turda la activitatea asociației a fost stabilită, pentru anul 2017, la suma de 100.000 de lei, iar pentru anul 2018 la suma de 130.000 lei.

Prin Hotărârea nr. 1/08.01.2019 înregistrată la Consiliul Local al Municipiului Turda sub nr. 24/17.01.2019, Consiliul de Administrație al societății Salina Turda propune contribuția lunară pentru anul 2019 a societății la asociație în cuantum de 150.000 lei/lună”, precizează primarul Cristian Matei.

Decizia Consiliului de Administrație al societății Salina Turda SA a fost luată în baza unei adrese din partea conducerii clubului de handbal Potaissa Turda, prin care aceasta motivează că s-au mărit cheltuielile lunare ale clubului, în urma unor transferuri, care au dus inclusiv la câștigarea Cupei Challenge în anul 2018.

”Totodată, ținând cont de poziția din clasament a echipei noastre la momentul prezent și anume locul 3 în România, acest aspect ne obligă să valorificăm șansa conferită de forma extrem de bună a echipei și să ne fixăm ca și obiectiv lupta pentru prima parte a clasamentului spre a putea din nou reprezenta Turda la nivel internațional și în sezonul următor.”, a precizat președintele Flaviu Sâsâeac. Oficialul turdean a făcut referire și la înființarea unei echipe care activează la nivelul Diviziei A (liga a doua), care este concretizarea unui plan pe termen lung de a crește, de a forma și de a performa la nivelul pepinierei de juniori.

”Concluzionăm că bugetul nostru actual nu este apt a acoperi aceste cheltuieli suplimentare și se impune majorarea acestuia în așa fel încât performanța sportivă la Turda să nu dispară, iar rezultatele fantastice obținute până acum să poată fi completate și de altele mai reușite”, a concluzionat oficialul turdean, în solicitarea sa.

Flaviu Sâsâeac a amintit și faptul că echipele cu care concurează Potaissa în Liga Zimbrilor au bugete ”mult superioare nouă”, la nivelul echipelor din play-off nefiind sub nivelul sumei de 1,5 milioane de euro (comparativ, turdenii au un buget aproximativ de 700.000-800.000 de euro).

”Potaissa Turda a dovedit până acum că poate, printr-un management performant și printr-o instruire tehnică sportivă de excepție, completată de aportul financiar al asociaților acesteia, Consiliul Local Turda și Salina Turda SA, plus alți sponsori și susținători din mediul privat, să compenseze diferențele de buget astfel încât am reușit să învingem pe plan sportiv concurența mult siuperioară din punct de vedere financiar, iar raportul calitate/preț în ceea ce privește clubul nostru ca și competitivitate, ne plasează de mulți ani încoace pe primul loc în România”, a fost mesajul transmis în solicitare de către președintele clubului de handbal turdean.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator