fbpx

Icon Scrie un comentariu

ema dolha

Emilian Dolha, portarul născut în Turda care a trecut pe la mai multe echipe importante din țară și din străinătate, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport Live, despre diferențele dintre fotbaliștii de acum și cei de pe vremea când juca el fotbal.

 

În vârstă de 38 de ani, Ema Dolha a vorbit pentru ProSport despre modul în care internetul „afectează” fotbalul. „Înainte de anii 2000 nu exista internet, nu exista nimic. Nu existau telefoane mobile, aveam dorinţa, tot timpul, de a ne antrena, de a munci foarte, foarte mult. Ţin minte că la Bistriţa eram o generaţie destul de ok şi ne antrenam la lumina de la fabrica de electrică. Deci era noapte şi noi continuam să ne antrenăm. Acum, ei termină antrenamentul şi sunt pe telefoanele mobile. În secunda doi sunt pe telefoanele mobile, pe Instagram, pe Facebook. Au alte preocupări.”

Fostul portar turdean s-a referit și modul în care un portar trebuie să se antreneze, precum și despre presiunea la care este supus: „Dacă nu eşti preocupat şi dedicat meseriei acesteia, sută la sută, în fiecare zi, nu se poate! Nu se poate să spui că m-am antrenat azi bine şi mâine nu. Tu trebuie să faci o mişcare de un milion de ori la antrenament ca să speri că la meci îţi iese, pentru că la meci e invers, spaţiile se dilată sau se comprimă, exact invers de ce ai tu nevoie şi atunci intervine presiunea, factorii, publicul, presa, patronul şi aşa mai departe. O presiune artificială, care ţi-e indusă, dar aceasta este societatea în care trăim.”

Emilian Dolha a evoluat în cariera sa pentru echipele: Gloria Bistrița, Olimpia Satu Mare, Rapid București (unde a fost și campion al României), Wisla Cracovia, Lech Poznan, Dinamo București și Universitatea Cluj. De asemenea, are 2 selecții în echipa națională a României.

Sursă: www.prosport.ro

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator