m install
petlinii
nello construct

Handbal, Liga Națională: Potaissa Turda a câștigat finala mică a Ligii Naționale (Foto + Video)

zamblau eugen
floris

Potaissa Turda s-a impus astăzi, scor 21-20, pe teren propriu, contra celor de la CSM București, și a reușit să câștige medaliile de bronz în Liga Națională de handbal masculin.

 

Turdenii s-au impus cu 2-1, după ce a câștigat partidele desfășurate pe teren propriu.

Roland Thalmaier a înscris primul gol al partidei, însă bucureștenii au revenit repede pe tabelă (1-2, min 6). A fost singura dată în această partidă când a condus CSM. După ce în cursul săptămânii turdenii l-au „pierdut” pe Ghiță, accidentat, și Savic a ieșit de pe teren în urma unei lovituri. Turda s-a distanțat la două goluri (10-8 și 12-10), însă de fiecare dată, oaspeții au revenit în joc. La pauză, scorul era egal, 13-13.

Începutul reprizei secunde a aparținut portarilor, atât Irimuș, cât și Ciobanu, salvând din poziții de unu la unu. Turdenii s-au distanțat la două goluri (17-15, min 42), însă CSM-ul a rămas „în joc” datorită paradelor lui Ciobanu. Oaspeții au reușit să mai egaleze o dată (17-17, min 45), însă Thalmaier și Rotaru au marcat rapid două goluri. Turda s-a distanțat la trei goluri (21-18, min 57), dar până la final, CSM-ul a mai marcat de două ori. S-a terminat 21-20 și Potaissa Turda a câștigat pentru al doilea an consecutiv medaliile de bronz în Liga Națională.

Pentru handbaliștii turdeni urmează o pauză de aproximativ o lună și jumătate, reunirea lotului fiind programată pe 13 iulie.

Potaissa Turda a ajuns la capătul celui mai bun sezon din istorie, reușind să cucerească Cupa Challenge și să termine, pentru a doua oară consecutiv, pe locul al treilea în Liga Națională.

La finalul celui mai bun sezon din istorie, președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, ne-a declarat: „Am reușit să depășim performanțele de anul trecut, am făcut un an și mai strălucitor, cu un aur și un bronz. A fost primul aur la seniori, așteptăm unul și la juniori. Pot să mă bucur și eu acum, e oficial vacanță. E o mare satisfacție că atâția turdeni, care ne-au fost alături, au plecat acasă fericiți. Le pregătim sezonul viitor o surpriză și mai mare, ne gândim la ea și o să vă spun pe parcurs.”

Antrenorul Horațiu Gal: „Sunt cel mai fericit turdean. La începutul anul visam să aducem acel trofeu minunat la Turda, Cupa Challenge. Visul s-a transformat în realitate și băieții sunt foarte bucuroși, sunt mândru de ei. În spatele acestei mari performanțe este o muncă foarte intensă, la care băieții nu au făcut niciun pas înapoi. Acum putem să ne bucurăm de vacanță. Îmi pare rău că nu au fost mai multe medalii, fiindcă fiecare spectator merita câte o medalie.”

La finalul partidei, extrema celor de la CSM, Goce Georgievski, ne-a declarat: „A fost un meci tare, vreau să felicit echipa din Turda. Este o câștigătoare meritată. În ultimele trei minute, în opinia mea, am fost o echipă lipsită de încredere, Irimuș a apărat excelent pe final. Per ansamblu, Turda a fost mai bună. Atmosfera tot timpul este foarte bună la Turda, felicitări spectatorilor și abia aștept să ne vedem anul viitor.”

POTAISSA TURDA – CSM BUCUREȘTI 21-20 (13-13)

Potaissa Turda: Thalmaier (5 goluri), Szoke (4), Adomnicăi (3), Stamate (3), Asoltanei (2), Ignat (2), Rotaru (1), Lazăr (1).

CSM București: Georgevski (4 goluri), Rotaru (4), Humet (4), Tioumentsev (3), Robledo (2), Szasz (2) Chike (1).

sursă foto: Mircea Roșca/Action Foto

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: