fbpx

turdanews vot

Scrie un comentariu

Mădălina Tătar (15 ani), o turdeancă plecată cu părinții în Portugalia, a fost convocată la lotul național de junioare Under 17, pentru a participa la un turneu în Turcia. Convocarea a fost o adevărată surpriză, în condițiile în care turdeanca evoluează de 5 ani la un club din Portugalia, într-o echipă de băieți, unde poartă numărul 10 pe tricou, fiind mijlocaș central.

 

Convocarea a venit exact în ziua în care părinții ei aniversau 25 de ani de căsătorie!

”Dragii mei prieteni astăzi s-au împlinit 25 de ani de căsătorie!... Surpriza a fost din partea fiicei mele care deși a împlinit de puțin timp 15 ani a fost convocată la un stagiu de pregătire cu echipa națională sub 17 ani chiar în această zi, pentru Campionatul European U 17. Mulțumim pentru surpriză și frumosul cadou Federației Române de Fotbal și îi doresc fiicei mele un parcurs și o colaborare cât mai lungă!”, a anunțat tatăl fetei, Lucian Tătar, care a lucrat la Sticla Turda vreo 20 de ani.

Mama fetei ne-a povestit că Mădălina a fost atrasă de fotbal încă de mică. ”Ea de mică se juca cu mingea, nu i-au plăcut păpușile ca la alte fetițe așa că am dus-o la fotbal, la clubul la care joacă este singura fată în echipă de băieți. Aicea le încurajează pe fete să joace fotbal, iar federația portugheză le dă posibilitatea să joace până la 17 ani în echipă de băieți. Am primit un email de la FRF că a văzut-o cineva la un meci și bănuiesc că i-a anunțat. Am completat un formular cu numele părinților apoi au luat legătura cu soțul meu telefonic”, ne-a spus Olguța Tătar, mama fetei.

Născută în 19 decembrie 2002, Mădălina Tătar este legitimată la echipa Quatro áo cubo Olhão Faro Portugal. În Portugalia, Mădălina a fost selecționată într-o echipă a regiunii (selecsau de Algarve), pentru care a jucat 7 meciuri internaționale amicale, cu regiunea Andaluzia din Spania. În prezent, ea este în procedură de obținere a cetățeniei portugheze. După aceea, va putea evolua cu dublă cetățenie pentru selecționata regiunii, însă după vârsta de 17 ani va trebui să opteze pentru loturile naționale din România sau Portugalia. Până atunci, turdeanca ar putea juca în tricoul României tocmai împotriva... Portugaliei (29 martie 2018, în cadrul Turului de Elită pentru calificarea la Campionatul European).

Interesant este că în turneul din Turcia, naționala Under 17 a României (unde a fost selecționată în premieră Mădălina Tătar) va participa alături de lotul național de senioare al României, unde a fost selecționată în premieră o altă turdeancă: Daniela Mateș. Junioarele deja sunt în Turcia, urmând ca în 4 și în 6 februarie să dispute două meciuri amicale, cu Antalyaspor.

În martie, tricolorele vor participa la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European de fotbal feminin Under 17, ce va fi găzduit anul viitor de Lituania.

Tricolorele U17 pregătite de Alina Moraru vor întâlni, în Grupa 1, pe Olanda, Belgia și Portugalia. România s-a aflat în urna a patra la tragerea la sorți. Gazda grupei va fi Olanda, iar partidele se vor desfășura în perioada 23-29 martie 2018, conform următorului program:

23 martie 2018: Olanda - România

26 martie 2018: Belgia - România

29 martie 2018: România - Portugalia

Foto: de pe pagina clubului din Portugalia.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate