Scrie un comentariu

După ce a evoluat la cele trei echipe din capitală și la Pick Szeged, pivotul Iulian Stamate a ajuns la Potaissa Turda. Jucătorul în vârstă de 34 de ani, născut la Moreni a semnat în această iarnă un contract cu formația turdeană. TurdaNews a stat de vorbă cu Iulian, pentru a vedea care sunt planurile sale la Turda.

 

Reporter: Cum ai început handbalul?

Iulian Stamate: A fost oarecum o întâmplare. Un vecin de bloc îl practica și mi s-a părut interesant, mai ales că eram un copil cu foarte multă energie. Aveam 9 ani pe atunci și mi-am rugat părinții să mă ducă și pe mine și asta a fost.

R.: Care este cea mai frumoasă amintire din handbal? Dar cea mai urâtă?

I.S.: Am foarte multe amintiri frumoase legate de handbal. Pot spune că una dintre cele mai frumoase a fost câștigarea cupei challenge cu Steaua București, deoarece a venit într-un moment în care o echipă românească nu mai avusese o asemenea performanță de 17 ani. Amintiri urâte în afară de pierderea unor meciuri importante, nu pot spune că am.

R.: Ce îți place să faci în timpul liber?

I.S.: Îmi place să fac multe lucruri, dar din păcate nu reușesc mereu. Când sunt odihnit și am totuși puțin timp, prefer să îl petrec făcând lucruri cât mai relaxante. Îmi place să călătoresc, sunt pasionat de sporturi precum wakeboard, snowboard sau echitație și vreau să descopăr lucruri și locuri noi.

R: Ce te-a făcut să accepți oferta Turzii?

I.S.: A fost una foarte bună și Turda este un loc unde se face performanță, iar eu sunt obișnuit să joc la echipe care își doresc să atingă performanțe cât mai înalte. Vreau să mulțumesc staff-ului pentru încrederea acordată și pentru deschiderea pe care o arată.

R.: Ai jucat la toate echipele din București, cum e pentru prima dată în afara capitalei?

I.S.: Corect, am jucat la toate cele trei echipe din București, chiar dacă doar jumătate de sezon pentru Dinamo. Este puțin greu doar din pricina faptului că nu mai sunt aproape de fetița mea, în rest totul este în regula. Viața de sportiv profesionist implică multe sacrificii, printre care și acesta. Să nu uităm că am mai jucat pentru doi ani și în Ungaria la Pick Szeged.

R.: Ce știai despre Turda, ca oraș, înainte să ajungi aici?

I.S.: Probabil ce știe majoritatea. Am fost de mai multe ori în Turda atunci când jucam împotriva Potaissei. Este un oraș primitor.

R.: Cum ai fost primit de staff și de colegi?

I.S.: Primirea a fost exact cum mă așteptam, și anume una fără cusur. Mă simt foarte bine și pregătirea merge perfect.

R.: Cum vezi concurența cu Dragoș Iancu și Nenad Savic?

I.S.: Concurența este un lucru benefic. De obicei, scoate ce este mai bun din toți cei implicați. Sunt convins că ne vom completa și ne vom înțelege excelent, în așa fel încât să ne îndeplinim toate obiectivele și să ajutăm la atingerea obiectivelor echipei.

R.: Ce îți propui de la acest sezon?

I.S.: Personal îmi propun să am o evoluție cât mai bună, iar împreună cu echipa, sper din suflet să obținem o clasare cât mai bună și să mergem cât mai departe în Cupa Challenge. Nu îmi place să mă aventurez în pronosticuri. Numește-o superstiție daca vrei.

R.: Care crezi că este succesul echipei turdene care face performanță cu un buget destul de redus?

I.S.: Din punctul meu de vedere faptul că și-a păstrat același nucleu de jucători, iar staff-ul nu s-a schimbat niciodată, este principalul atu. Acest lucru arată că lucrurile se fac cu profesionalism, drept urmare, rezultatele nu au ezitat să apară. Nu știu care este bugetul echipei, dar dacă este redus, așa cum spui tu, Turda este dovada că se poate face performanță, dacă se dorește cu adevărat.

R.: Cum ți se pare atmosfera din sala de la Turda?

I.S.: Este una foarte frumoasă, care de obicei împinge echipa către rezultate excepționale. Publicul contează foarte mult.

R.: Transmite un mesaj iubitorilor de handbal din Turda.

I.S.: Bine v-am găsit pe toți și sper să ne bucurăm cât mai des împreună după meciurile Potaissei. Va aștept la sală pentru că handbalul fără spectatori pătimași nu are aceeași valoare.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator