Live Video
 

Handbal, Cupa Challenge: Detalii despre Valur Reykjavik, adversara Potaissei

modulo 550

terran 650

Islandezii de la Valur Reykjavik sunt următorii adversari ai Potaissei în Cupa Challenge, prima manșă urmând să aibă loc în Islanda, sâmbătă de la ora 21.

Islandezii au trecut până acum de Haslum Handballklubb (31-24 și 25-25), RK Partizan (24-24 și 21-21) și de Sloga Pozega (29-26 și 30-27).

Cea mai mare performanță pe plan european a celor de la Valur este calificarea în finala EHF Champions League, în anul  1980. După 1990, cele mai importante performanțe ale islandezilor sunt calificările în optimile de finală ale Champions League, în sezoanele 1993-1994 (eliminați de Sandefjord) și 1995-1996 (eliminați de ABC Braga). Islandezii au participat ultima în Champions League, în sezonul 2007-2008, când au fost eliminați în faza grupelor, unde au reușit o singură victorie, contra celor de la Celje Lasko. Celelalte echipe din grupă au fost Gummersbach și Veszprem.

Pe plan intern, Valur a câștigat de 21 de ori campionatul, ultima dată în 2007. Au mai câștigat de 10 ori Cupa Islandei, ultima dată chiar în acest an și o dată Super Cupa Islandei.

În actualul sezon, Valur este calificată în semifinalele play-off-ului campionatului Islandei, unde va întâlni pe Fram. În sezonul regulat, Valur a terminat pe locul al șaptelea.

În actuala lot al celor de la Valur Reykjavik se găsește un singur străin, croatul Juric Grgic Josip, care este și golgheterul echipei în Europa, cu 39 de goluri marcate. Antrenorul echipei este un islandez, Bjarni Oskar Oskarsson.

Prima partidă dintre Valur Reykjavik și Potaissa Turda va avea loc sâmbătă, returul urmând să aibă loc duminica viitoare, la Turda. Partida de sâmbătă va fi condus la centru de o brigadă din Croația, avându-i la centru pe Tomislav Cindric și Robert Gonzurek. Delegat din partea EHF va fi suedezul Lars Berndtsson.

În cealaltă semifinală se întâlnesc portughezii de la Sporting și olandezii de la Hurry Up.

sursă foto: www.valur.is


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...