Scrie un comentariu

În această dimineață Salina Turda a fost gazda unui eveniment inedit. Sportivulde anduranță Bogdan Horațiu Chiorean a încercat stabilirea unui record mondial de “alergare pe verticală” pe scările de lemn situate în mina Rudolf.

Sportivul originar din Turda, stabilit în Firenze Italia, ciclist la echipa PROBike ASD Firenze, a ales această inedită locație deoarece nivelul de dificultate este extrem de ridicat - 500 scări, 13 etaje , 45 m diferența pozitivă, înclinație de 47% , plaja de sprijin a piciorului 5,5 cm, umiditate 90% , mișcarea aerului 0,6%. Acest cumul de factori te împiedică să faci un efort îndelungat, iar sportivul roman a încercat să stabilească o performanță urcând, în timp record,  un număr cât mai mare de scări.

În prima tură de urcare și coborâre a scărilor din Mina Rudolf, sportivul a reușit să scoată un timp de 2 minute și 10 secunde, iar la finalul celor 10 repetări cronometrul a indicat timpul de 28 minute și 07 secunde!

Acest record va fi trimis către Guiness World Records, cu proba video, pentru a fi trecut în Guiness Book și recunoscut oficial de către GUINESS Worlds Records.

Bogdan are un ritm de viață intens, antrenându-se câteva ore pe zi și făcând inclusiv procedee mai neobișnuite, cum ar fi baie în apă sărată la -2 grade Celsius, procedură care a utilizat-o în această iarnă la Turda, în urmă cu câteva zile.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator