fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

În cea de-a XXIII-a etapă a Ligii Naţionale de Handbal, sportivii de la Potaissa Turda i-au întâlnit sâmbătă pe teren propriu pe cei de la CSM Bucureşti, clasaţi pe poziţia a 11-a înaintea acestui meci. 

După un început echilibrat, urmat de dominarea turdenilor până în minutul 55 al partidei, dezastrul s-a produs în ultimele 5 minute de joc. Echipa din Bucureşti a reuşit să întoarcă rezultatul în favoarea sa şi să încheie meciul victorioasă, cu scorul final de 30-31.

Începutul primei reprize a fost unul echilibrat, jucătorii Potaissei Turda reuşind să se distanţeze uşor în minutul 24 când Munca David a înscris golul de 12-8. Până la pauză, scorul era 17-11 şi băieţii noştri au intrat la vestiare cu un avantaj liniştitor de 6 goluri.

Handbaliştii Potaissei au continuat să domine şi cea de-a doua repriză, până în ultimele minute de joc, când situaţia avea să se întoarcă în favoarea lui CSM Bucureşti.

Bucureştenii au beneficiat de prima lovitură de la 7 metri în minutul 32, marcând prin Marian Răpciusă, urmată trei minute mai târziu de ratarea lui Yan Vizhboyskyy tot în urma unei lovituri de la 7 metri.

Minutul 40 a venit şi cu o accidentare aparent gravă a portarului oaspeţilor, Ionuţ Irimuş, care a părăsit terenul în aplauzele spectatorilor.

Echipa din capitală a mai beneficiat de o lovitură de la 7 metri parată impecabil însă de Levente Szabo. Portarul echipei turdene a reuşit şi astăzi un meci mare, putând fi numit cu uşurinţă cel mai bun om de pe teren pentru Potaissa.

În minutul 50, avantajul reprezentantei de handbal a Turzii avea să se reducă la 3 goluri, pentru ca mai apoi, în minutul 55, Mihăiţă Miroiu să marcheze pentru oaspeţi şi să restabilească egalitatea (28-28). Finalul a fost unul cât se poate de dramatic, însă lipsa de concentrare şi erorile repetate din atac ale handbaliştilor turdeni au făcut ca victoria să meargă la CSM Bucureşti, care au primit încă o lovitură de la 7 metri în ultimul minut de joc, marcând de această dată prin Mironescu Liviu. Partida se încheie aşadar 30-31 pentru oaspeţi, care adună până acum în clasament 17 puncte, Potaissa stagnând la 22.

 Loturile şi pentru această partidă au fost:

Pentru Potaissa Turda, antrenor Horaţiu Gal:

Szabo Levente, Medrea Cornel, Viman Vasile, Raul Marian, Dediu Claudiu, Ştef Ionuţ, Vasiloiu Daniel, Munea David, Cîmpan Flavius, Alisie Mircea, Suciu Dorin, Ignat Lucian, Pop Andrei, Vizhboyskyy Yan.

Pentru CSM Bucureşti, antrenor Licu Robert:

Makaria Darius, Răpciusă Răzvan, Pătru Valentin, Cristescu Georgian, Miroiu Mihăiţă, Răpciusă Marian, Mironescu Liviu, Irimuş Ionuţ, Grigore Andrei, Stăncioiu George, Daninfeldi Gabriel, Fotache Viorel, Savenco Dan, Stoica Vlad.

Marcatorii au fost:

Pentru Potaissa Turda: Munea David (8), Vizhboyskyy Yan (4), Dediu Claudiu (4), Ştef Ionuţ (4), Vasiloiu Daniel (3), Alisie Mircea (3), Ignat Lucian (2), Cîmpan Flavius (1), Raul Marian (1)

Pentru CSM Bucureşti: Miroiu Mihăiţă (5), Fotache Viorel (5), Răpciusă Răzvan (4), Cristescu Georgian (4), Răpciusă Marian (4), Savenco Dan (4), Daninfeldi Gabriel (3), Mironescu Liviu (1), Pătru Valentin (1).

Eliminări:

Pentru Potaissa Turda: Raul Marian (min. 32), Vasiloiu Daniel (min. 34), Munca David (min. 37)

Pentru CSM Bucureşti: Pătru Valentin (min. 21 şi min. 27), Savenco Dan (min. 30), Cristescu Gerogian (min.59)

Cartonaşe galbene

Pentru Potaissa Turda: Alisie Mircea, Ignat Lucian, Vasiloiu Dan

Pentru CSM Bucureşti: Cristescu Gerogian, Răpciusă Răzvan.

În urma acestui rezultat, Potaissa rămâne pe locul 7, în timp ce bucureştenii au săltat de pe locul care merge la barajul pentru rămânerea în Liga Naţională, acolo unde au "căzut" handbaliştii de la "U" Cluj. Următoarea confruntare din Liga Naţionala de Handbal pentru turdeni va fi duminica viitoare, în deplasare la  CSA Steaua Bucureşti.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate