fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

150244785 1604785359909577 9117564847748287308 o

Asociația FAPTE DE OMENIE demarează Luni, 15 Februarie 2021 Campania ”Pentru o comunitate responsabilă- sprijin pentru bunici turdeni singuri” pentru identificarea și ținerea evidenței persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, în vederea asigurării de sprijin acestora . Campania se va derula pe parcurcul mai multor ani. Prima etapă se va derula în acest an între 15 Februarie și 30 Septembrie 2021și vizează cartierul Turda Nouă.

Dacă știți persoane care au peste 65 de ani și au nevoie de ajutor ca să nu fie nevoite să iasă din casă, puteți suna la numărul de telefon: 0745.64.66.64. Pot suna persoanele fără susținători, dar și cei care cunosc turdeni care au peste 65 de ani și au nevoie de ajutor să-și procure alimente, medicamente sau produse de igienă.

Oamenii care nu pot beneficia de ajutorul familiei sau al prietenilor, mai ales cei care fac parte din categoria de risc, sunt dependenți de sprijin din afară. Există turdeni de peste 65 de ani care sunt singuri și care au nevoie de ajutor. În aceste condiții, Asociația FAPTE DE OMENIE a demarat o campanie de voluntariat prin care dorim să ajutăm pe toți pensionarii singuri care au nevoie de ajutor. În primele 3 etape vor fi identificați vârstnici aflați în situația prezentată mai sus, apoi va începe organizarea pentru ajutorarea lor. Cei care doresc să se alăture ca voluntari proiectului sunt bineveniți.

În România sunt 200.000 de bătrâni, cu pensii mici, care nu sunt ajutați de familii. Unii nu mai au familie, pe alții poate copiii și nepoții i-au uitat sau nu i-au uitat dar se află la mii de kilometric departe, în străinătate. Dar cei 200.000 de bunici singuri sunt aici, lângă noi. Unii sunt cunoscuți și sunt ajutați de sistemul de stat prin Asistența social sau Ong-uri. Pe alții îi știu doar prietenii sau vecinii. Vrem să îi știm și noi ca apoi să îi putem ajuta. Avem nevoie de bunătatea Dvs. și vă rugăm să ne spuneți dacă în cartierul Dvs. sunt astfel de persoane cu pensii mici și fără ajutor din partea familiei sau a rudelor, pentru a ne pune în legătura cu dumnealor.

Recomandați-ne bunicii singuri pe care îi cunoașteți în Turda, ca să îi putem ajuta!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate