fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

pensionari v

Pensionarii nu au niciun motiv de bucurie, după ce Guvernul a anunțat că pensiile nu vor fi majorate deloc în acest an, nici măcar cu indicele de inflație, așa cum se obișnuia.

În acest sens, a fost emisă o Odinanță de Urgență care prevede că majorarea punctului de pensie la 1875 de lei, care era prevăzută pentru 1 septembrie 2021, se va aplica abia din anul... 2023.

Ce prevederi mai există în această OUG, conform Digi24.ro:

  • În anul 2022 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Majorarea și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
  • Începând cu anul 2024, valoarea punctului de referinţă se majorează anual cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Prin această Ordonanță, întreaga lege a pensiilor adoptată în anul 2019 a fost amânată, ca aplicare, pentru anul 2023, mai precis 1 septembrie 2023.

Premierul Florin Câțu a spus că bugetul nu-și mai permite în acest an nicio creștere de pensii, pentru că deja suportă creșterile din anul 2020.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate