fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Bonusurile primite de donatori nu par să stimuleze spiritul caritabil şi să-i determine pe aceştia să facă gestul care poate salva vieţi! Cu toate campaniile de donare de sânge organizate de spritalul turdean în speranţa îmbunătăţirii rezervei proprii, sunt din ce în ce mai puţine persosane dispuse să recurgă la acest act. Marţi 12 august, Centrul de Transfuzii Cluj va organiza o nouă campanie de recoltare de sânge cu începere de la ora 8 dimineaţă, donatorii având obligaţia să se prezinte cu buletinul de identitate şi adeverinţa de la medeicul de familie care să ateste sănătatea acestora.

"În special persoanele care au avut probleme la ultima donare, aici mă refer la tensiune prea mare sau cu probleme cardiace, trebuie să prezinte aceste adeverinţe de la medic”, spune asistentul ATI, Corina Tothăzan. La ora actuală sunt căutate toate grupele de sânge dar o criză acută se manifestă în rândul grupei A sau 0 pozitiv.

Donatorii beneficiază de bonuri de masă în valoare de 500.000 lei vechi, o zi liberă de la locul de muncă şi reducere pe mijloacele de transport în comun. Pentru donatorii fideli sunt prevăzute drepturi suplimentare ca, de pildă, să efectueze anual, gratuit, un examen radiologic pulmonar şi un examen biologic extins. De asemenea, donatorul poate beneficia de un examen cardiologic în vederea depistării unor eventuale afecţiuni care ar contraindica donarea de sânge. Dacă este cazul, donatorii pot beneficia de tratament gratuit cu fier dacă sunt depistaţi cu deficit sau au sindrom anemic secundar, apărut din cauza donărilor repetate. În privinţa obligaţiilor, donatorii nu au voie să consume băuturi alcoolice cu cel puţin 72 de ore înainte de a dona sânge, să respecte intervalul minim legal dintre două prezentări succesive sau programarea făcută de medicul ce face recoltările, programare înscrisă în carnetul de donator.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate