fbpx

Icon Scrie un comentariu

trusou

Este vorba despre tichetul trusou – acordat la nașterea unui copil și tichetul junior – destinat pentru educația copiilor. Proiectul intră în dezbatere la Senat.

Valoarea tichetului-trusou nu va putea depăși suma de 1.500 de lei pentru fiecare copil. Valoarea nominală a unui tichet de trusou este de 50 de lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei. Bonul valoric ar urma să fie acordat angajaților o singură dată, la momentul externării din spital sau maternitate, ori la eliberarea certificatului de naştere în cazul copilului firesc sau adoptat. El va putea fi utilizat numai pentru achitarea produselor de îngrijire și/sau lenjerie de primă necesitate pentru îngrijirea nou- născutului.

Potrivit proiectului, tichetul trusou se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi, tutorelui, curatorului, persoanei căreia i-a fost dat în plasament familial copilul, inclusiv asistentului matemal sau persoanei căreia i-a fost încredinţat copilul în vederea adopţiei.

În ceea ce privește tichetele junior, valoarea maximă este de 250 lei lunar (50 sau multiplu de 50 de lei), respectiv suma de 700 de lei pentru cele acordate ocazional.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator