fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon 2 Comentarii

camion craciun

„Camionul de Crăciun” a ajuns pentru prima dată, sâmbătă, 28 decembrie 2019, la copiii de etnie rromă din Parohia Ortodoxă misionară Turda. Acestora le-au fost împărțite 400 de pachete, constând în produse de igienă, dulciuri, alimente, jucării și rechizite. Duminică, 29 decembrie, pentru al nouălea an consecutiv, vor primi cadouri și cei aproximativ 1000 de copii din Parohia misionară „Sfântul Moise Arapul” de la Pata Rât, Cluj-Napoca.

În așteptarea cadourilor, copiii s-au rugat și au colindat în Biserica Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul”, în cadrul căreia își desfășoară activitatea Parohia misionară Turda. Apoi, în jurul orei 9:30, a poposit „Camionul de Crăciun”, spre bucuria tuturor.

Cadourile au venit din partea organizației germane „Die Johanniter” care, în colaborare cu Asociația Tășuleasa Social din județul Bistrița-Năsăud, derulează, încă din anul 2001, Campania „Camionul de Crăciun”. Prin aceast proiect, din partea unor familii din Germania sunt aduse cadouri pentru copiii cu situație defavorizată din Romania, informează Mitropolia Clujului.

„Camionul de Crăciun” a ajuns pentru prima dată la Turda, prin implicarea sectorului misionar-social al Arhiepiscopiei Clujului, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prezent cu această ocazie în mijlocul comunităților rrome.

Comunitățile rrome, în atenția Arhiepiscopiei Clujului

În cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului funcționează două parohii misionare pentru rromi: Parohia misionară de la Turda, înființată în ianuarie 2019, păstorită de preotul Marin Trandafir Roz, de etnie rromă, și Parohia misionară „Sfântul Moise Arapul” de la Pata Rât, înființată în anul 2015, fiind păstorită de preotul Gelu Petru Săvărășan care, până în prezent, desfășoară o activitate social-misionară bogată, în doar patru ani ridicând două biserici pentru cele patru comunități de rromi din zonă.

Aceste comunități beneficiază de o serie de activităţi catehetice, educative și culturale, coordonate cu sprijinul Asociaţiei Ortodoxe Social-Misionar-Culturale pentru Rromi „Sfântul Moise Arapul” și a ASCOR Cluj-Napoca.

De asemenea, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului prin sectorul misionar-social, acordă săptămânal ajutoare (pachete cu alimente și sprijin financiar) comunităţilor de rromi de la Pata Rât, Turda și alte localități din eparhie.

Sursă foto/ mitropolia-clujului.ro

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Pepe · 15:18 29.12.2019
    ar trebui sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii!! Doar copii romi au primit? Ceilalți au râie??!! Sunt atâția copii la care viața nu e tocmai roz, fie că sunt româani, maghiari, romi sau alte etnii!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Vomir oana · 20:17 29.12.2019
    Si eu sunt de acord cu acest domn.Sunt multi copii romani care o duc mult mai rau decat multi dintre romi !
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator