fbpx

Scrie un comentariu

violenta

Victimele violențelor domestice vor putea cere un ordin de protecție provizorie, potrivit unui act normativ apărut în Monitorul Oficial.

 

Ordinul va fi dat direct de polițist, putând fi pus în executare de îndată și fără trecerea unui termen, în contextul în care, în prezent, doar judecătorul poate dispune măsuri de protecție a victimei printr-un astfel de ordin.

Din punct de vedere statistic, în 2017, au fost raportate Poliţiei un număr de 20.531 de fapte de loviri şi alte violenţe comise între membrii familiei, conform statisticilor Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În unele situaţii, instanţele pronunţă chiar pedepse cu executare.

Majoritatea agresorilor sunt adulţi de sex masculin (92%) iar majoritatea victimelor sunt adulţi de sex feminin (76%), dar şi minori. Numărul faptelor este, cu siguranţă, mai mare pentru că multe victime refuză să depună plângere.

La Cluj de la intrarea în vigoare a legii au fost emise trei astfel de documente, în zona Turda-Câmpia Turzii nu s-au solicitat ordine de protecție provizorii.

În zona Câmpia Turzii şi Turda nu am avut situaţii în care să  impună emiterea de ordine de protecţie provizorii.

Analiză cu privire la numărul de ordine de protecţie provizorii emise de poliţişti, avem la primele 10 zile de la intrarea în vigoare a legii, perioadă în care Poliţia municipiului Cluj-Napoca avea emise un număr de 3 ordine de protecţie provizorii” declară Traian MORAR - purtător de cuvânt al IPJ Cluj

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator