fbpx

Icon Scrie un comentariu

copilas

O știre a zguduit rețeaua de socializare, la început de an, după ce deputatul clujean Emanuel Ungureanu a făcut publică drama turdeanului al cărui copil s-a născut cu o malformație gravă, dar... nu putea fi operat pentru că medicii erau în concediu! Pentru a salva viața copilului, s-a lansat un apel public.

 

”Băiețelul s-a născut la Cluj în data de 2 ianuarie și a fost diagnosticat cu transpoziția vaselor mari si defect septal, o gravă malformație a inimii.

Părinții copilașului grav bolnav au fost informați de medicii neonatologi de la Spitalul Stanca din Cluj-Napoca despre faptul că cei doi medici din Transilvania capabili să opereze această malformație, doctorul Chira și doctorul Suciu sunt în concediu.

Fac un apel public la medicii care sunt capabili să-l opereze pe acest copil să intervină și să încerce să-i salveze viața.

Sunt convins că medicii de la secția Ginecologie "Dominic Stanca" caută deja soluții pentru ca acest copil să fie îngrijit de urgență într-un loc potrivit.

Nu este niciun secret că România are o problemă uriașă pe multe specializări, chirurgia cardiacă este una din ele”, a scris deputatul clujean Emanuel Ungureanu, pe contul său de Facebook, în 4 ianuarie 2019.

În urma apelului lansat, mobilizarea a fost exemplară. Atât medici de specialitate, cât și reprezentanți ai Ministerul Sănătății s-au implicat pentru rezolvarea acestui caz.

Copilașului i s-a oferit o șansă la viață, anunțându-se că va fi operat cu sprijinul unor medici englezi, care vor veni să opereze gratis la clinica Polisano din Sibiu.

”Am vorbit cu tatăl lui Ștefan acum câteva minute pentru a face un bilanț al modului în care s-au mobilizat de aseară medicii și structurile de specialitate din Ministerul Sănătății pentru a găsi soluții rapide și eficiente pentru acest copil grav bolnav.

Prima soluție și propunere concretă de ajutor a venit de la doctorul Costache.

Mai exact, Ștefan poate fi operat în data de 14 ianuarie de o echipă de medici englezi din Bristol care vor opera gratuit pe cord mai mulți copii cu grave malformații în Clinica Polisano din Sibiu.

Aș vrea să apreciez zecile de mesaje venite din partea unor părinți care au trecut prin același necaz cu copilul lor și au propus soluții pragmatice și rapide pentru salvarea lui Ștefan.

Le mulțumesc din suflet pentru solidaritate și empatie.

Ministerul Sănătății s-a implicat activ, la câteva minute după ce am făcut publică situația acestui copil. 

Un consilier al doamnei ministru Sorina Pintea ține legătura cu familia Zoltan și cu medicii neonatologi.

Îi mulțumesc profesorului Suciu de la Institutul de Cardiologie din Mureș pentru că, deși se află în concediu, s-a mobilizat să evalueze acest caz împreună cu medicii de specialitate.

Sper ca Ștefan să reziste, situația lui rămâne gravă, el va fi transferat, după spusele tatălui, luni, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Aici, după o analiză atentă ce va fi realizată și de dr. Oprița care se va întoarce din concediu, echipa medicală și părinții vor lua o decizie cu privire la momentul optim pentru intervenție și echipa medicală cea mai potrivită să rezolve malformația.

Am încredere că toți medicii care se vor implica în rezolvarea problemei de sănătate a lui Ștefan vor renunța la orice urmă de orgoliu și vor colabora exemplar cu colegii lor din alte specialități, în interesul suprem al bolnavului”, a comunicat deputatul clujean, în cursul zilei de ieri.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator