fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

autism

În perioada 10.07.2018 – 30.11.2018, Asociația Autism Câmpia Turzii implementează proiectul “Educație și terapie prin joc și mișcare”, proiect cofinanțat din bugetul local al municipiului Câmpia Turzii pe anul 2018. 

 

Scopul proiectului “Educaţie şi terapie prin joc şi mişcare” este îmbunătățirea accesului la servicii de recuperare pentru 25 de copii cu tulburări din spectrul autist și 7 copii cu alte tipuri de dizabilităţi, din municipiul Câmpia Turzii, prin dezvoltarea de programe socio-educative şi terapie complexă, precum şi de a conştientiza cadrele didactice din grădiniţe,şcoli şi comunitatea locală cu privire la tulburările de procesare senzorială la copii.

Grupul țintă este reprezentat de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist și copii cu alte tipuri de dizabilităţi, cadre didactice din învățământul public de masă, părinți ai copiilor cu TSA/ alte tipuri de dizabilităţi din comunitatea locală, copii din cadrul Grădiniţei cu program prelungit “Pinocchio” şi din cadrulGrădiniţei „Lumea Prichindeilor” din Câmpia Turzii, echipa multidisciplinară din cadrul asociaţiei și comunitatea locală.

Specialiștii din asociație vor realiza o evaluare a beneficiarilor şi se vor achiziţiona echipamente şi materiale educaţionale menite să faciliteze dezvoltarea senzo-motrică a copiilor, aceasta stând la baza dezvoltării academice şi a comportamentului acestora. Se va organiza o tabără educativă pentru copiii din cadrul asociaţiei şi părinţii lor, care vor fi însoţiţi de o parte din echipa de specialişti cu scopul de a încuraja dezvoltarea abilităţilor de socializare ale copiilor, de a încuraja petrecerea timpului în aer liber şi mişcarea ca fiind o parte importantă a unui stil de viaţă sănătos. De asemenea, se va organiza un grup de suport pentru părinții copiilor beneficiari ai proiectului, în cadrul căruia aceștia vor beneficia de consiliere și informare cu privire la importanţa implicării familiei în procesul de recuperare a copiilor cu dizabilităţi şi totodată a păstrării unităţii cuplului.

Echipa de specialişti a asociației se va deplasa la 2 grădiniţe din Câmpia Turzii cu scopul de a aplica un screening senzo-motric preşcolarilor, în vederea depistării eventualelor probleme de integrare senzorială pe care aceştia le-ar putea avea. Cadrele didactice şi părinţii copiilor evaluaţi vor fi informaţi în privinţa cauzelor apariţiei tulburărilor de procesare senzorială, a simptomelor precum şi asupra modalităţilor în care copiii pot fi ajutaţi să facă faţă cerinţelor atât la grădiniţă cât şi în viaţa de zi cu zi. 

O parte din echipa de proiect va participa ȋn perioada 18-22 octombrie 2018 la Conferința Internațională de Autism în București, organizată de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) pentru a afla ultimele noutăți în domeniul evaluării și intervenției pentru copiii cu autism.

Valoarea totală a proiectului este de 71.063 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 63.913 lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator