fbpx

Scrie un comentariu

Săptămâna trecută, TurdaNews a prezentat cazul copilului în vârstă de câteva luni, abandonat la Spitalul Municipal Turda. Astăzi, reporterii TurdaNews au stat de vorbă cu șefa secției de pediatrie de la Spitalul Municipal Turda, dr. Camelia Filip.

 

Dr. Filip a vorbit despre starea copilului și despre ce va urma din punct de vedere legal. „Copilul este clinic sănătos, dezvoltare psiho-motorie foarte bună, ce ar corespunde vârstei de 5-6 luni. În momentul în care a fost părăsit, la mai puțin de jumătate de oră, a fost anunțată Poliția, Asistența Socială, asistenta șefă a Spitalului și managerul. Noi de obicei anunțăm Poliția pentru identificare, dacă sunt din Turda sau nu, dar respectivii nu păreau a fi din Turda. Are foaie de observație, s-au completat toate hârtiile. Din câte se pare, joi va fi preluat în regim de urgență de asistența socială Cluj. Dacă se identifică aparținătorii o să fie trimis înapoi familiei, dacă nu, va fi desemnat cu asistent maternal.”

„În ultimii 15 ani nu au mai fost cazuri de abandon pe secția Pediatrie. Nu pot spune că există un tipar al persoanelor care abandonează. Sunt persoane care nu au venituri, ori au prea mulți copii în îngrijire, ori sunt minori, ori au probleme psihice sau retard mintal. Majoritatea sunt cei care au probleme financiare (sărăcie extremă)” a continuat medicul.

Referitor la problema abandonului și la modul în care acesta poate fi combătut, dr. Filip ne-a declarat: „Problema nu e faptul că minorele rămân însărcinate. Problema este nivelul scăzut al educației în familie și a educației sexuale, veniturile materiale. Educația sexuală, clar, este o soluție. Ar trebui să fie o abordată mai des la orele de dirigenție, mai ales în liceu, dar și în ciclul gimnazial. Nu este nicio rușine.”

„Din ce știu, se fac diferite acțiuni pentru combaterea abandonului, dar problema asta ține de Primării și de Asistența Socială, nu de Spital.” a încheiat dr. Filip

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator