fbpx

Icon Scrie un comentariu

Copii Romi 2

În cursul zilei de astăzi, în magazinul Lidl am întâlnit trei fete, cu vârste cuprinse între 9 și 12,13 ani care nu știau să citească prețurile de pe raft. Voiau să cumpere un cozonac, dar nu știau cât costă, așa că au întrebat prima persoană care le-a venit în cale.

 

Bănuind că au o vârstă destul de înaintată, le-am întrebat de ce nu sțiu să citească, moment în care am aflat că ele nu merg la școală. Una dintre ele nu a fost deloc la grădiniță, nici la școală iar cea mai norocoasă a fost timp de 2 ani elevă. Dar nici ea nu știa să citească.

Cu o rușine copilărească în priviri au plecat din zona raftului, costa prea mult. Erau neînsoțite, dar bine îmbrăcate.

Întrebarea pe care o ridic astăzi este de ce am ajuns, ca națiune și mică comunitate să acceptăm asemenea nedreptăți? Nu e vorba doar despre câteva fete care nu știu să citească, e vorba despre un întreg sistem care le obligă pe ele, pe surorile lor,  pe prietenele lor, pe vecinile lor să ducă mai departe această tradiție distructivă și abuzivă în care trăiesc și în care cel mai probabil își vor crește mai departe copiii.

Propun o companie la nivel local în care să aducem la cunoștință cetățenilor de etnie rromă obligativitatea înscrierii copiilor lor la instituțiile de învățământ obligatoriu (clasele 1-10).

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator