fbpx

Scrie un comentariu

În perioada octombrie 2008 - ianuarie 2009, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au sesizat cu privire la faptul că mai multe persoane au fost victime ale unor fraude informatice.

 

Astfel, s-a stabilit că persoane necunoscute cu cunoştinţe în domeniul informatic au iniţiat şi dezvoltat un nou mod de operare cu scopul de a înşela persoanele care folosesc ca mijloc de comunicare pe un site-de corespondenţă electronică. Activitatea în sine consta în trimiterea unui e-mail, ce conţinea un link către o pagină falsă de internet, unor persoane care aveau deschis un cont pe site-ul de poştă electronică. În acest mod obţineau numele de user şi parola de acces în contul titularului, iar ulterior purtau corespondenţe electronice pentru şi în numele acestuia cu persoanele din lista de prieteni.

 

Ulterior, odată obţinute codurile de reîncărcare, acestea erau vândute unor persoane interesate sau erau utilizate de către membrii grupării în interes personal. În urma verificărilor şi investigaţiilor desfăşurate s-a reuşit identificarea suspecţilor, respectiv o grupare de tineri din judeţele Argeş şi Olt. Cauza a fost înregistrată şi ulterior declinată la DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate